Πιπεριές τηγανητές με γιαούρτι και σουμάκ

Πιπεριές τηγανητές με γιαούρτι και σουμάκ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄ Τηγάνισμα: περίπου 10΄

Υλικά (μεζές για 4 άτομα)

  • 8 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml ξίδι λευκό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι κατσικίσιο ή άλλο της αρεσκείας μας
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (γνωστό ως μαυροσούσαμο, στα μπαχαράδικα) ή σουσάμι καβουρντισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
  • 1/2 κουτ. γλυκού σουμάκ (ανατολίτικο μπαχαρικό με λεμονίζουσα γεύση – σε βαζάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα) ή λίγη πάπρικα (με άλλο αποτέλεσμα)

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή σε μικρότερο, σε δόσεις) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές.

Οταν ροδίσουν από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη, σκεπάζουμε με ένα καπάκι (από κατσαρόλα, αν δεν έχει το τηγάνι μας)και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ξεσκεπάζουμε προσεκτικά -γιατί οι πιπεριές πιτσιλάνε- και περιχύνουμε με το ξίδι.

Τις γυρίζουμε άλλη μία φορά με μια σπάτουλα και, όταν εξατμιστεί το ξίδι, τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουμάκ και το μαυροκούκι.  

Τις σερβίρουμε ζεστές με αραβικές πίτες ή ζεστό ψωμί.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή