Κρεοπωλείο Carnicero

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πίσω από τις μοντέρνες, πεντακάθαρες βιτρίνες του ολοκαίνουργιου και γυαλιστερού μπουτίκ κρεοπωλείου Carnicero που άνοιξε φέτος τον Ιούνιο, φιγουράρει όλη η τεχνογνωσία και η εμπειρία στο κρέας που έχει η ομάδα που έστησε το μαγαζί.

Οι premium κοπές και τα κομμάτια κρέατος από εκλεκτές ράτσες το φέρνουν, εκ των πραγμάτων, σε μια περιοχή με εκπαιδευμένο κοινό, δηλαδή στο Ψυχικό. Εντυπωσιάζει η συλλογή από black angus (από πικάνιες και στριπλόιν, μέχρι Τ-bone και τόμαχοκ), πανάκριβα kobe και «γαλαζοαίματα» wagyu, εκλεκτό χοιρινό Iberico, αρνάκι Sisteron και πουλάδες Bresse (παράγονται μόνο στη Βρέστη, στην ανατολική Γαλλία, κάτω από αυστηρά προκαθορισμένες συνθήκες και είναι ΠΟΠ.

Κρεοπωλείο Carnicero-1

Στο Carnicero φέρνουν περιορισμένη ποσότητα μια φορά την εβδομάδα). Αξίζει αναφοράς και η εξειδίκευσή τους στο σίτεμα, στις κοπές (βλ. corona, bistecca alla fiorentina), αλλά και στις επιλεγμένες ράτσες βοδινών, όπως charolais, limousin κ.ά.

Βασικό το ότι προσφέρουν και έτοιμες λύσεις για το σπίτι, με κλασικά αλλά και πρωτότυπα κρεοσκευάσματα: από μπιφτέκια μέχρι καρπάτσιο, ταρτάρ, meat cakes κ.ά. Δεν λείπουν, βέβαια, και τα καθημερινά που έχει ανάγκη ένα νοικοκυριό, ενώ υπάρχουν και επιλογές σε βιολογικής εκτροφής, ελληνικό κρέας από τη Δράμα και την Κρήτη. Επίσης, εκλεκτή ποικιλία σε αλλαντικά (iberico de Bellota, prosciuto dolce Saporito, salsiccia con Cinghiale) και μεγάλη γκάμα σε σάλτσες, συνοδευτικά κρέατος και προσεγμένη κάβα με ελληνικά κυρίως κρασιά και μπίρες. Παράδεισος για τους κρεατοφάγους!

Κρεοπωλείο Carnicero

Δημ. Βασιλείου 18, Ψυχικό, και με τηλεφωνική παραγγελία και παράδοση κατ’ οίκον,

Τηλ. 210-67.70.050

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή