Σεφ, πού τρώτε;

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας τρώει σουβλάκι στον «Καυτερό» στο Χαλάνδρι και ψάρι στον «Τραβόλτα» και στον «Παπαϊωάννου».

• Για καλοψημένα ψητά πηγαίνω στον Κρητικό στην Κάντζα (Αιόλου 49, Παλλήνη, Τ/210-66.59.061).

• Ο Παπαϊωάννου (Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, Τ/210-42.25.059) είναι σταθερά καλός στο ψάρι. Μου αρέσει πολύ και ο Τραβόλτα (Αγ. Παύλου 33 και Αρκαδίας, Μπουρνάζι, Τ/210-57.19.222) των Βαγγέλη και Σπύρου Λιάκου.

• Το σουβλάκι του Καυτερού στο Χαλάνδρι (Αγρινίου 5, Τ/210-68.46.366) είναι από τα αγαπημένα μου. Ειδικά αυτό με την καυτερή σάλτσα.

• Ωραία, ενδιαφέρονται ασιατικά κάνει ο Χρόνης Δαμαλάς στο Izakaya (Λεβέντη 5, Κολωνάκι, Τ/210-72.44.406).

• Ελληνική δημιουργική κουζίνα; Στο CTC (Διοχάρους 27, Καισαριανή, Τ/210-72.28.812), στο Aleria (Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, Τ/210- 52.22.633) και στο Funky Gourmet (Παραμυθίας 13, Κεραμεικός, Τ/210-52.42.727).

• Η αγαπημένη μου ταβέρνα είναι εκτός Αθηνών. Οι Ελιές στην Καρδαμύλη (Μάνη, Τ/27210-73.140).

• Το ωραιότερο μπακάλικο που έχω επισκεφτεί τα τελευταία δύο χρόνια είναι το Παντοπωλείον της Θεσσαλονίκης (Κομνηνών 15, Τ/2310-244.684).

• Επίσης μου αρέσει πολύ το Salamat στους Αμπελοκήπους (Κορινθίας 24, Τ/210-77.96.766) – εκεί βρίσκω πολλά από τα έθνικ προϊόντα που χρειάζομαι.

Μαναβική ψωνίζω από τον Γκέκα στα Βριλήσσια («Το περιβόλι», Λεωφ. Πεντέλης 60, Τ/210-61.32.040).

Κρέας από του Νασόπουλου στον Αγιο Δημήτρη (Αγ. Δημητρίου 183, Τ/210-97.01.439).

• Για ψωμί πηγαίνω στο Bakers στα Μελίσσια (Λ. Δημοκρατίας 45, Κάτω Μελίσσια, Τ/210-80.42.548). Ψωμί μακράς ωρίμασης.

Κορυφαία γλυκά είναι του Στέλιου Παρλιάρου στο Sweet Alchemy (Ηροδότου 24, Αθήνα, Τ/210-72.40.205). Σύγχρονη παράδοση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή