Σφολιατάκια με κάρι

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτά τα πικάντικα σφολιατάκια φτιάχνονται με σπιτική ζύμη. Αν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο, μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμα σφολιατάκια από τους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ.

Προετοιμασία: 40΄ Μαγείρεμα: 50΄

Υλικά για 30 Τμχ.

  • 30 έτοιμα σφολιατάκια, κτψ, ή 3-4 φύλλα σφολιάτας, κομμένα σε δίσκους διαμέτρου 10 εκ.

Για τη γέμιση

  • 1½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας κοτσάνι κόλιανδρου, χωρίς τα φύλλα, ψιλοκομμένο (οι Ταϊλανδοί χρησιμοποιούν ρίζα κόλιανδρου, που όμως δεν υπάρχει στην Ελλάδα – αν δεν μας αρέσει ο κόλιανδρος, αντικαθιστούμε με μαϊντανό, με άλλο γευστικό αποτέλεσμα)
  • 200 γρ. κιμάς κοτόπουλου ή χοιρινού
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • 50 γρ. αρακάς
  • 350 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού* (fish sauce)
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη (το φτιάχνουμε μόνοι μας ή το βρίσκουμε σε μπαχαράδικα)
  • ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο για βαθύ τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα

Διαδικασία

Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις πατάτες για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κοτσάνι κόλιανδρου και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κιμά και χρησιμοποιώντας μια κουτάλα διαλύουμε τα σβολάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς. Προσθέτουμε την πιπεριά και τον αρακά και ανακατεύουμε για 1 με 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις πατάτες, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη, τη σκόνη κάρι και αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.

Απλώνουμε τους δίσκους σφολιάτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε 1-1½ κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο του. Αλείφουμε την άκρη της ζύμης με νερό και τη διπλώνουμε έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τις άκρες για να τις σφραγίσουμε. Φτιάχνουμε ένα «κορδονάκι» εκεί όπου σφραγίσαμε τα φύλλα, αναδιπλώνοντας ελαφρά τη ζύμη κατά μήκος της άκρης. Βάζουμε το σφολιατάκι στην άκρη και επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση.

Γεμίζουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι με λάδι σε ύψος 7,5 εκ. και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα σφολιατάκια για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή