Zεστή λαχανοσαλάτα με καρότο, σύγλινο και πορτοκάλι

Zεστή λαχανοσαλάτα με καρότο, σύγλινο και πορτοκάλι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολη / Προετοιμασία: 20΄ Μαγείρεμα: 5΄ –  6΄

 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1/2 μέτριο λάχανο, λεπτοκομμένο (με το «μαντολίνο», το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών, ή με καλό μαχαίρι)
  • 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και χοντροτριμμένα
  • 160 γρ. σύγλινο, κομμένο σε κύβους 1 εκ. (σε παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ – εναλλακτικά, βάζουμε άλλο καπνιστό ή παστό αλλαντικό της αρεσκείας μας)
  • 80 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 40 ml σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο σε νιφάδες ή σκόνη (ή άλλο καυτερό μπαχαρικό, όπως τσίλι ή καυτερή πάπρικα)
  • τα φύλλα από 4 – 5 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγλινο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ. Στο λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι σοτάρουμε το λάχανο και το καρότο με το μπούκοβο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε το πορτοκάλι, τη σόγια, το λεμόνι, αλάτι (με φειδώ, διότι η σόγια είναι αλμυρή) και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά, να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Αποσύρουμε, προσθέτουμε το σύγλινο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Με τι ταιριάζουν;

Οι σαλάτες αυτές μπορούν να συνοδεύσουν ψητό κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή να σερβιριστούν ως κεντρικές σαλάτες σε ένα μενού με κύριο πιάτο πουλερικά ή χοιρινό μαγειρευτά, φουρνιστά ή ψητά με γλυκόξινα αρτύματα και ξερά φρούτα. 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή