Γιαπωνέζικα μπιφτέκια

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: περίπου 15΄

Υλικά (για 6 μπιφτέκια)

  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
  • 250 γρ. κιμάς από μοσχαρίσια γλώσσα (δίνει μια ενδιαφέρουσα νότα στο μπιφτέκι, σαν να είναι φτιαγμένο με μοσχάρι της σπέσιαλ γιαπωνέζικης ράτσας wagyu – αν δεν βρούμε, τον αντικαθιστούμε με μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα)
  • 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι ξερό (ή καυτερή πάπρικα), σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 1/3 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 30 ml λάδι + λίγο επιπλέον για το πλάσιμο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την πικάντικη μαγιονέζα

  • 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα της αρεσκείας μας
  • ο χυμός και το ξύσμα από 1 λάιμ (μοσχολέμονο) ή λεμόνι (καθότι τα λάιμ που βρίσκουμε είναι κερωμένα)
  • 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι (ή καυτερή πάπρικα), σε σκόνη

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σφίξει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε 6 μπιφτέκια, τα λαδώνουμε ελαφρώς, τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 12 – 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν καταπώς μας αρέσουν. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαγιονέζα. Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια με την πικάντικη μαγιονέζα και λαχανοσαλάτα με καρότο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή