Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα

11' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γειτονιά των αντιθέσεων, φιλοξενεί το αστεροφορεμένο εστιατόριο Funky Gourmet και το δημιουργικό Aleria, ενδιαφέρουσες νεο-ταβέρνες, αυθεντικά έθνικ στέκια, αλλά και πολλούς χώρους όπου η ποιότητα απουσιάζει.

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες διευθύνσεις μπαρ, καφενέδων, εστιατορίων, μανάβικων της γειτονιάς. Δυστυχώς, όμως, όπως διαπιστώσαμε από το ρεπορτάζ μας, στον Κεραμεικό, μια περιοχή με αυξημένη επισκεψιμότητα, ζωντανή, με περισσότερους από 70 χώρους διασκέδασης και φαγητού, η ποιότητα έχει ηττηθεί – με τις εξαιρέσεις, φυσικά, που καταγράφουμε.

Πάμπολλα μεζεδοπωλεία και μπαρ πουλάνε με σημαία τη φθήνια, σερβίρουν χαμηλής ποιότητας φαγητό, μεζέδες που ψήνονται και ετοιμάζονται κυρίως σε μικροκύματα, κατά βάση κακής ποιότητας χύμα κρασί και ποτά με φθηνό αλκοόλ, κοκτέιλ με χρωματιστά σιρόπια ζάχαρης. Παράλληλα, αρκετοί εστιάτορες δεν δείχνουν ουσιαστική φροντίδα και δεν επενδύουν σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, ώστε να αναβαθμίσουν τόσο το προϊόν τους όσο και την περιοχή. Σημειώστε πως ορισμένοι δρόμοι της γειτονιάς δεν είναι ασφαλείς – κυρίως το πρωί.

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-1

Τα Κανάρια

Παραδοσιακός καφενές από το 1938, φιλοξένησε το Θέατρο Δρόμου και επαναλειτούργησε στη γειτονιά το 2008 ξανά ως καφέ. Ασπάζεται τη φιλοσοφία «Το καφενείο είναι Βουλή και ιατρείο». Τα καλοκαίρια τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο μαζεύουν τους νεο-ρέμπελους θαμώνες του σε σμήνη. Μεζέδες σε μεγάλη ποσότητα έναντι μικρού αντιτίμου. Κάθε Τρίτη ρεμπέτικα.

Κεραμεικού 88 και Πλαταιών, Τ/210-34.25.166. Ανοιχτά από τις 8 το πρωί για καφέ, η κουζίνα του κλείνει τα μεσάνυχτα. Κόστος: μέχρι 10 €/άτομο.

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-2

Μίνι μάρκετ «Η Αγάπη»

Πουλάει τα απολύτως απαραίτητα, ό,τι μπορεί να ξεχάσατε από το σούπερ μάρκετ. Καλή μαναβική, την οποία τιμά όλη η γειτονιά, καθώς δεν υπάρχει άλλο κατάστημα με φρούτα κοντά. Θα βρείτε χύμα όσπρια, αραβικές πίτες και φρέσκους χουρμάδες. Εξαιρετικά ευγενικός ιδιοκτήτης.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 85, Τ/210-34.74.252. Ανοιχτά 07.00-22.00

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-3

Το αστεροφορεμένο Funky Gourmet

Τι γεύση έχει η σιωπή των Αμνών; Μπορείτε να φάτε μπέργκερ με μια μπουκιά; Φαγητό που γίνεται παιχνίδι, τίποτα δεν είναι αυτό που περιμένεις. Αφρός, αέρας, σχήματα γεωμετρικά, φωτισμένα πιάτα, άψογο styling. Θα πρέπει να πάτε προετοιμασμένοι για ανατροπή. Φέρει δύο αστέρια Michelin και δύο ευρηματικούς νεαρούς σεφ, τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και τον Νίκο Ρούσσο, που ηγούνται στην κουζίνα μαζί με μια μπριγάδα νεαρών μαγείρων, ζαχαροπλαστών, σομελιέ, σερβιτόρων, μάνατζερ. Υπάρχουν δύο μενού degustation, μικρό και μεγάλο, περί τα 16 πιάτα. Πληρέστατη λίστα κρασιών, με 165 επιλογές σε φιάλη, κυρίως από τον διεθνή αμπελώνα, και άλλες 32 σε ποτήρι. Κρατήσεις γίνονται μέχρι και έναν μήνα πριν από την ημερομηνία που θέλετε να το επισκεφτείτε.

Παραμυθίας 13, Τ/210-52.42.727. Ανοιχτά Τρίτη-Σάβ. 19.30-22.30. Κόστος: δύο επιλογές σε μενού degustation, 150 €/άτομο ή 240 € με κρασί το μεγάλο, και 120 €/άτομο ή 200 € με κρασί για το μικρό μενού.

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-4

Aleria

Ολα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του εστιατορίου, ήταν σαν κάποιος να εργαζόταν αθόρυβα μέσα σε αυτό το νεοκλασικό μέχρι τη στιγμή της μεγάλης επιτυχίας. Η οποία ήρθε, τόσο για τον σεφ Γκίκα Ξενάκη όσο και για το ίδιο το εστιατόριο του επίμονου ιδιοκτήτη Νικηφόρου Κεχαγιαδάκη. Η Aleria αποτελεί πλέον το σπίτι της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας και βασίζεται στο τρίπτυχο «καλά υλικά, υψηλές τεχνικές και σύγχρονες ιδέες». Μπορείτε να επιλέξετε το φαγητό με βάση το κρασί που θα πιείτε, η λίστα είναι μεγάλη και το προσωπικό καταρτισμένο. Δοκιμάστε ταρτάρ μόσχου από καβουρμά με ζελεδάκι ούζου και κρέμα γιαούρτι με washabi. Πολύ νόστιμος ο κολιός Μυτιλήνης με κρέμα από μαύρο σκόρδο, σταφύλια και πίκλα μαραθόριζας. Υπέροχη αυλή.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Τ/210-52.22.633. Ανοιχτά Δευ.-Σάβ. 20.00 έως 00.00. Κόστος: περί τα 30-40 €/άτομο, χωρίς κρασί.

Για ψώνια της εβδομάδας και τα απαραίτητα

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-5

Στο βάθος κήπος

Θα μπείτε όχι μόνο για τα εκλεκτά ψώνια της εβδομάδας, αλλά και για πληροφόρηση. Ο Στέφανος και ο αδερφός του Λουκάς είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις τάσεις, τις υπερτροφές, αυτό που κάνει καλό στα μωρά, στις ρυτίδες, στον στομαχόπονο και σου τα λένε όλα. Είναι οι παντοπώλες που θέλεις να έχεις στη γειτονιά σου, επειδή τους εμπιστεύεσαι. Τρόφιμα ελληνικά παραδοσιακά και βιολογικά εδώδιμα και αλλοδαπά, λίγη και καλή μαναβική, καλλυντικά και πολλά αιθέρια έλαια διά πάσαν νόσον, βότανα, βιολογικό κρέας κατά παραγγελία, κοτόπουλα από την Biogreco, συσκευασμένα τυριά από τον Ιναχο, ξίδι μακροβιοτικής διατροφής, ψωμί από τη Ραλλού («Μαμά Ψωμί») στο Κουκάκι, βιολογικός χυμός αλόης από τη Χίο. Τα προϊόντα εισαγωγής έχουν κάπως τσιμπημένη τιμή. Υπάρχει και ηλεκτρονικό κατάστημα με περισσότερα από 8.000 προϊόντα, τα οποία σας αποστέλλουν σε όλη την Ελλάδα, ενώ λειτουργεί και υπηρεσία delivery για την Αθήνα (http://www.bathoskipos.gr). 

Κεραμεικού 99, Τ/213-02.35.776.  Ανοιχτά 09.00-22.30, Σάβ. 10.00-21.00. 

Μίνι μάρκετ

Ψιλικά, χύμα κρασί, όσπρια, ψωμί και μεγάλη ποικιλία από πετρογκάζ, σε πολύ καλές τιμές.

Κεραμεικού και Κολοκυνθούς γωνία. Ανοιχτά από 08.00 έως 23.00.

Asian market (γωνία Κεραμεικού και Ιάσονος)

Ρυζομακάρονα, από πολύ λεπτά μέχρι πλατιά, φρέσκα φρούτα εξ Ανατολής, ρίζες τζίντζερ, γιούκα και ρέβες, δεκάδες μάρκες σόγιας, μπισκότα και κέικ ρυζιού, χύμα έξι ποικιλίες ρύζι –γιασμίν, για σούσι, μακρύκοκκο, για ατμό κ.λπ.–, αναψυκτικά που πιθανότατα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, δεκάδες κατεψυγμένα όστρακα, φύτρες φασολιών, ό,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε ασιατικό στο σπίτι σας, μαζί με bamboo σκεύη για μαγειρική στον ατμό, ξυλάκια κ.λπ. σε τιμές καλύτερες από αντίστοιχα μαγαζιά σε πιο… high γειτονιές.


Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-6

Bios / Tesla

Το καλοκαίρι στην ταράτσα του Bios με θέα την Ακρόπολη, τον χειμώνα στη σόβιετ ατμόσφαιρα του Tesla. Καθίστε αναπαυτικά στα καθίσματα τρένου ή στις βερολινέζικες καρέκλες και κάντε χάζι τα φώτα των αυτοκινήτων που τρέχουν στην Πειραιώς. Μεγάλη μπάρα, ωραίες μουσικές, από τη λίστα κοκτέιλ Athens Exotica, δοκιμάστε το Sevda Kafir με ρακόμελο, γρεναδίνη και μοσχολέμονο.

Πειραιώς 84, Τ/210-34.25.335. 11.00-02.00. Ποτά και κοκτέιλ από 5 €.

Μπλε Παπαγάλος

Ψηλοτάβανο, με φεγγίτες, κισσοί που αναρριχώνται, γλάστρες και μια μεγάλη βεράντα με φερ φορζέ έπιπλα. Το πρωί σερβίρει καλής ποιότητας καφέ, δύο πίτες και σνακ, υπάρχει ένα μικρό μενού για όλη την ημέρα με μπέργκερ, μπρουσκέτες και quesadillas, ενώ στο μπαρ η κάβα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δεκαεπτά τζιν και 21 ρούμια. 14.00-20.00 σερβίρει απεριτίβο: ελαφριά ποτά, χαμηλά σε αλκοόλ.

Λεωνίδου 31, Τ/211-01.21.099. 10.00-02.00. Παρ.-Σάβ έως 03.00. Εσπρέσο 2€, ποτό από 6,5€. 

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-7

Αθήρι

Το «σπίτι» του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση. Η σάλα για τον χειμώνα έχει 50 θέσεις, ενώ ο εξωτερικός χώρος παίρνει τους διπλάσιους. Ελληνική κουζίνα, μοντέρνα, με βάσεις παραδοσιακές. Τι κι αν το μενού αλλάζει δύο φορές τον μήνα; Το κριθαρότο, που εκείνος πρωτοδημιούργησε, δεν βγαίνει ποτέ από τον κατάλογο, αλλάζει όμως υλικά ανά εποχή. Το μενού μικρό, επιλέγετε από περίπου 12 πρώτα πιάτα –ορεκτικά και σαλάτες– και 7 κυρίως. Το ψωμί το ζυμώνουν κάθε μέρα και το φαγητό που φτιάχνει έχει μια ωραία ελληνικότητα, π.χ. ψάρι με όσπρια (π.χ. μαυρομάτικα σαλάτα με ψητό φαγκρί) ή λαδένια (η πίτα-πίτσα της Κιμώλου) σερβιρισμένη σε κομμάτια, με σαλάμι ή μαριναρισμένη σαρδέλα. Η λίστα κρασιού έχει 18 λευκά και 18 κόκκινα, εγχώρια. Κάθε Κυριακή, για την απασχόληση των μικρών, υπάρχει παιδότοπος σε μια αίθουσα που κλείνει και θερμαίνεται για τον χειμώνα. 

 

Πλαταιών 15, Τ/210-34.62.983. Ανοιχτά Τρίτη-Σάβ. 20.00-01.00, Κυριακή μεσημέρι 13.00- 18.00, Δευτέρα κλειστά. Κόστος: περί τα 25€/άτομο, χωρίς κρασί.

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-8

Νούρα

Καφέ-εστιατόριο της Μέσης Ανατολής. Από το ταβάνι κρέμονται κρόσσια, τους τοίχους στολίζουν πίνακες, κόκκινοι καναπέδες και ναργιλέδες με άρωμα μήλο, γιασεμί, τριαντάφυλλο, καρπούζι, μάνγκο και πεπόνι. Εχει αλλάξει πολλά χέρια –οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ήταν Σύροι, Αιγύπτιοι, οι τωρινοί είναι Ιρακινοί–, σταθερά όμως σερβίρονται ορίτζιναλ μεζέδες. Φαλάφελ, φούλια με αυγά και ντομάτα, κουπέπια, ταχινοσαλάτα και μπαμπαγκανούς, λεμονάτο ταμπουλέ. Ναργιλές από 1,5 έως 3€. 

 

Μεγάλου Αλεξάνδρου 85. Ανοιχτά από 09.30 έως 03.00. Κόστος: 8-10 €/άτομο.

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-9

Σεϋχέλλες

Νεοταβέρνα με καρέκλες καφενείου, αρκετά στριμωγμένες στα τραπέζια. Ελληνικές πρώτες ύλες, την «ψάχνουν» με τα προϊόντα από διακεκριμένους παραγωγούς και διαθέτουν καλής ποιότητας τυριά, όπως κρασομανούρα Κιμώλου, γαλομυζήθρα και αερομανούρα Βλάστης – κάποια από τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε για το σπίτι. Πολύ νόστιμο το φακόρυζο με καπνιστό τόνο από τον συνεταιρισμό γυναικών ψαράδων στην Κάλυμνο και το κρασάτο χταπόδι με μπιζελόφαβα. Υπάρχουν φορές που τα πιάτα δεν είναι συνεπή στην εκτέλεση. Αρκετές επιλογές σε αποστάγματα και σε χύμα επώνυμο κρασί. Λίγα εμφιαλωμένα.

 

Κεραμεικού 49, Τ/211-18.34.789. Ανοιχτά καθημερινά 14.00-01.00. Κυριακή έως τα μεσάνυχτα. Κόστος: 18-20 €/άτομο.

Οι δυο λαϊκες του Κεραμεικου

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-10

Η κλασική (κάθε Πέμπτη)

Στήνεται επί της οδού Κεραμεικού από την Πλαταιών μέχρι τη Θερμοπυλών – είναι μία από τις μικρότερες αγορές της Αθήνας. Δεν θα βρείτε κάτι πολύ ξεχωριστό, ζαρζαβατικά εποχής αλλά και μη, οι περισσότεροι είναι έμποροι και όχι παραγωγοί. Αυγά, λίγα ψάρια και όσπρια. Στον πάγκο του Ιωάννη Μπεθάνη ξεχωρίσαμε χόρτα και μυρωδικά εποχής, άγρια και σπαρτά, ενώ στου Νικόλαου Κότζια από το Ζευγολατιό Κορινθίας, σταφύλια, έως τον Νοέμβριο, σουλτανίνα και τα ακόμη πιο όψιμα, όπως η χοντρή φράουλα, σταφύλι γλυκό και στρογγυλόρωγο.

Η ασιατική

Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο στη γωνία Αγησιλάου και Μυλλέρου, οι Ασιάτες της περιοχής στήνουν τη δική τους υπαίθρια αγορά, απλώνουν στο πεζοδρόμιο από χήνες και πάπιες μέχρι κόλιανδρο με τη ρίζα του (η οποία είναι ιδανική για χειροποίητο κάρι) ή κουμτσάι για ορίτζιναλ padthai. Δύο προβλήματα υπάρχουν: α) δεν πουλάνε σε όλους, ψυχανεμίζονται, «κόβουν» φάτσες και, αν σας συμπαθήσουν, μπορεί να γίνετε πελάτες τους. β) Δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, δεν υπάρχουν ψυγεία για τα πουλερικά, είναι όλα εντελώς εκτεθειμένα. Ψωνίστε υποψιασμένοι.


Το σαντουιτσαδικο της γειτονιάς

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-11

Το Σαν Φρανσίσκο

Σαντουιτσάδικο με ακέραιο κόνσεπτ, συνεπέστατο στο προϊόν του από την πρώτη ημέρα λειτουργίας. Είναι σελφ σέρβις, παραγγέλνεις μέσα, κάθεσαι είτε στο μικρό σαλονάκι στο βάθος –που θυμίζει λίγο Βερολίνο– είτε έξω στα λίγα τραπέζια του πεζοδρομίου. Ψωμί παίρνουν από τον φούρνο του Ρίζου στο Κουκάκι, λευκή και μαύρη τσιαμπάτα και γαλλικό καμπαγιού. Σίγουρα κάποιο από τα προτεινόμενα σάντουιτς θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον, οι συνταγές είναι πρωτότυπες, εδώ το σάντουιτς είναι αποψάτο, όχι βρώμικο ούτε φορτωμένο. Φυσικά, μπορείτε να συνθέσετε το δικό σας. Ολα τα αλλαντικά είναι από το Sary, τα αυγά βιολογικά, τις σάλτσες τις φτιάχνουν οι ίδιοι, έχει πολλές χορτοφαγικές επιλογές. Δοκιμάστε το Νόε Βάλλεϊ με ψητό κουνουπίδι και σαλάτα Καππαδοκίας ή το χορτοφαγικό Λέικ Σαντ με αβοκάντο, ψητή φέτα και σάλτσα με μέλι και μουστάρδα. Για να πιείτε, μόνο ελληνικές μπίρες – περί τις 20 ετικέτες. Το σάντουιτς είναι έτοιμο μόλις ακούσετε να χτυπάει το κουδουνάκι, σερβίρεται σε πλαστικό καλαθάκι ψωμιού μαζί με καραμέλες. Δοκιμάστε και τα σοκολατάκια που φτιάχνουν.

 

Κεραμεικού 99, Τ/215-55.12.845. Ανοιχτά 12.00 έως 00.30. Κόστος: από 3,5€.

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-12

Καμπεθόν – Cabezon

Ιδανικό για παρέες, ευνοούνται οι πολύωρες κουβέντες στην περιποιημένη αυλή στρωμένη με χαλίκι, από την άνοιξη μέχρι τον Οκτώβριο δεν πέφτει καρφίτσα. Ωραίες λεπτομέρειες στη διακόσμηση, καθαρές τουαλέτες. Τον χειμώνα, επειδή συγκεντρώνει πολύ κόσμο, καλό θα ήταν να φροντίσουν για καλύτερο εξαερισμό.

 

Κεραμεικού 110, Τ/215-55.06.414. Ανοιχτά από τις 13.00, η κουζίνα λειτουργεί από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα. Κόστος: εσπρέσο 1,50€, απλό ποτό 5€.

Εδώ τρώει η γειτονιά

Sixtie’s Dinner

Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, ακολουθεί την πεπατημένη σε υλικά και συνταγές, σε καλές εκτελέσεις. Το καλωσόρισμα και το σέρβις φιλικότατο. Καθαρό, απλό φαγητό, που δεν προκαλεί προβληματισμούς και αρέσει σε όλους. H ρόκα, η παρμεζάνα και το προσούτο δεν θα σας λείψουν, έχει ωστόσο και κασιώτικο πιλάφι με κοτόπουλο, ωραίο κοκκινιστό ρύζι, μοσχάρι με μια τύπου ασιατική σάλτσα και φιλετάκια μοσχαρίσια με Μαυροδάφνη. Πιείτε μπίρα.

 

Μ. Αλεξάνδρου 102, T/210-57.77.355. Ανοιχτά καθημερινά 14.00-00.00, πλην Τρίτης. 17-22 €/άτομο.

Rakor

Στην κουζίνα βρίσκεται κάποιος που μάλλον έχει κέφι, όχι πάντα, αλλά σίγουρα του αρέσει να μαγειρεύει. Μεσογειακή κουζίνα, αρκετές εξωτικές πινελιές στα πιάτα, φαγητό comfort και λίγο «πειραγμένο», σε νορμάλ τιμές. Ωραίες σούπες. Πολλές φορές δεν είναι ξεκάθαρο το τι τρως, υπάρχει ένα μυστήριο. Χώρος στριμωχτός και, όταν το μαγαζί γεμίζει, το σέρβις είναι ανεπαρκές. Μπίρες από ελληνικές ζυθοποιίες.

 

Πλαταιών 10, Τ/211-71.08.877. Ανοιχτά Τρίτη-Πέμπτη 16.00-00.30, Παρ.-Σάβ. 13.00-01.00, Κυριακή 13.00-20.00. Κόστος: περίπου 18€/άτομο.

Για γλυκό

Κουζουλούμ

Ολοκαίνουργιο γλυκοπωλείο, ανοιχτό από το πρωί για ελληνικό καφέ με λουκουμάκι, μοσχοβολιστά αφεψήματα, γλυκά ταψιού, παραδοσιακά και πιο ευρωπαϊκά, γαλακτομπούρεκο και βάφλα, φρουτοσαλάτες και παγωτό. Το βράδυ σερβίρει ρακόμελα.

 

Πλαταιών 37, Τ/210-34.51.245. Ανοιχτά καθημερινά 09.00-01.00, Παρ.-Σάβ. κλείνει αργότερα. Κόστος: γλυκό περί τα 3,5€.

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-13

Asian Taste

Εδώ τρώνε οι πρέσβεις και οι επίσημοι καλεσμένοι που φτάνουν από την Κίνα στην Αθήνα. «Κυριλέ» κινέζικο, δύο χρυσά λιοντάρια σε υποδέχονται στο ισόγειο, ανεβαίνεις μια σκάλα, στο πλάι της οποίας υπάρχουν ενυδρεία με καβούρια και λοιπά οστρακόδερμα που μπορείς να γευτείς. Μεγάλη σάλα, δίχωρη, την οποία κοσμεί μια τοιχογραφία παγονιού. Αν είσαι Ελληνας, θα νιώσεις ριγμένος, καθώς από το μενού εμφανίζονται γνωστά πιάτα, ενώ οι Ασιάτες ενημερώνονται και προφορικά για ιδιαίτερους μεζέδες και λιχουδιές ημέρας άγνωστες στους Δυτικούς. Σπεσιαλιτέ το τόφου με τσίλι και το καλαμάρι με πιπεριές. Σούπες, ορεκτικά, πάπιες και ποικιλία καντονέζικων γεύσεων αριθμημένα σε κατάλογο. Τηγανητή μπανάνα και τηγανητό παγωτό για το τέλος. Λίγα ελληνικά κρασιά, σάκε και κινέζικη μπίρα.

 

Κεραμεικού 116 και Ιερά Οδός 26. Τ/210-34.10.828. Ανοιχτά 12.00-01.00. Παρ.-Κυρ. μπουφές χωρίς περιορισμό με 14,50€/άτομο (7,50€ για τα παιδιά). Κόστος: περίπου 25€/άτομο.

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-14

Tamarind

Ισως το πρώτο μοντέρνο ταϊλανδέζικο της πόλης, έχει μια ωραία ατμόσφαιρα, σαν να μπαίνεις καλεσμένος σε καλοκαιρινό πάρτι. Το φαγητό δεν είναι αμιγώς παραδοσιακό (οι γεύσεις έχουν εξευγενιστεί), όμως τα υλικά και η διαδικασία παρασκευής είναι ορίτζιναλ. Τις σάλτσες τις φτιάχνουν εδώ, η ιδιοκτήτρια Αντζελα Σκουρλή διαβεβαιώνει πως δεν μαγειρεύουν με πολλή ζάχαρη και ενισχυτικά γεύσης. Θα δοκιμάσετε πιάτα που δεν έχουν τα άλλα thai της πόλης, όπως είναι η σαλάτα mee grop, τραγανή, με κριτσανιστές νούγιες, φύτρες φασολιού, καρότο, ανανά, αποξηραμένες γαρίδες – μπορεί να ακούγεται απλή, αλλά έχει τον κόπο της και στις επαρχίες της Ταϊλάνδης τη θεωρούν εορταστικό γεύμα. Οπωσδήποτε δοκιμάστε σούπα. 10 κοκτέιλ, ελληνικά κρασιά, ασιατικές μπίρες και σάκε. Καλό σέρβις. Για να ισορροπήσουν τις κάπως τσιμπημένες τιμές τους, μερίμνησαν για χαμηλότερες τιμές σε μικρότερη ποσότητα.

 

Κεραμεικού 51, Τ/210-52.25.945. Τρίτη-Σάββατο, 19.30-23.30. Τιμή: 25€/άτομο.

Κεραμεικός: Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα-15

Ο Ελβις

Μονοπώλιο για το σουβλάκι στην περιοχή του Κεραμεικού. Χοιρινό και κοτόπουλο περασμένα σε καλαμάκι. Εχουν και πανσέτα και κεμπάπ, ωστόσο προτείνουμε τα ατόφια κρεατικά. Ωραίο ψήσιμο και τίμια μερίδα. Υπάρχουν και πιτάκια, σικάλεως, καλαμποκιού και σταρένια. Delivery σε Γκάζι, Βοτανικό, Κολωνό, Σεπόλια, Θησείο, Πετράλωνα, έως τη 01.00.

 

Πλαταιών 29 και Λεωνίδου, Τ/210-34.55.836. Ανοιχτά Κυρ.-Πέμ. 12.00-03.00, Παρ.-Σάβ. 12.00-05.00. Κόστος: 1,50€ το καλαμάκι, με ψωμί και πατάτες.

Mentaleaty

Ασιατικό περιποιημένο street food, όλα τα δημοφιλή πιάτα, από pad thai και noodles μέχρι μοσχάρι σε σάλτσα στρειδιού και πολλά πιάτα με ρύζι. Το τηγάνι και οι μυρωδιές του βασιλεύουν εδώ. Μοντέρνο περιβάλλον, με απλές γραμμές και μεγάλες επιφάνειες. Η φιλοσοφία του καταστήματος περνάει και ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα, καθώς σε συνεργασία με τον κοινωνικό συνεταιρισμό «Αθηνά- Ελπίς» υποστηρίζει ανθρώπους που βρίσκονται σε θεραπεία ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, οι οποίοι εργάζονται εντός. Εξυπηρετεί και με υπηρεσία delivery.

 

Μεγάλου Αλεξάνδρου 114-118, T/213-04.05.430. Ανοιχτά 14.00-00.00. Κόστος: περί τα 12€/άτομο για πλήρες γεύμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή