Street food (+bar) σε… τροχούς

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γκουρμέ μπιφτέκια από καντίνα, νόστιμοι «τροχήλατοι» λουκουμάδες με σοκολάτα, αλλά και ένα ολόκληρο μπαρ μέσα σε ένα Citroën HY βαν της δεκαετίας του ’70.

1. Βλάσης Gourmet Street Food

Street food (+bar) σε… τροχούς-1

Στα 17 του, ο Βλάσης Δανιλάκογλου είχε ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα και έχασε το ένα του πόδι. Δεν πτοήθηκε όμως. Κατάφερε να γίνει πρωταθλητής σε παραολυμπιακά αθλήματα, αλλά και να μάθει τη μαγειρική τέχνη. Η «γκουρμέ» καντίνα του, που άνοιξε προ δύο ετών στην παραλία της Θεσσαλονίκης, κάνει θραύση. Στον κατάλογο; Τα κλασικά «βρώμικα», αλλά κάπως διαφορετικά. Σουβλάκι και σουτζουκάκι χειροποίητα, πανσέτα, χοτ ντογκ σε μονές και διπλές εκδοχές, και όλα ιδιαίτερα περιποιημένα. Εντυπωσιάζουν τα μπέργκερ του και ειδικά το Jack Daniels Burger που δοκιμάσαμε. Μπιφτέκι, μαρούλι, onion rings, μπέικον, τσένταρ και η ολοδική τους ομώνυμη σος (η συνταγή μυστική) μέσα σε ψωμί μπριός. Στον κατάλογο των ποτών, μπίρες ελληνικές και μη, διάφοροι καφέδες και αφεψήματα. Κλείνουμε με «έτοιμο» παγωτό.  

→ Μαρίας Κάλλας και Πιττακού, Νέα Παραλία, Τ/6972-666.121.

→ Τιμή: 2-3,80€/σάντουιτς

2. Κόκκινος Σκούφος

Street food (+bar) σε… τροχούς-2

Δεν υπάρχει πιο γλυκός πειρασμός σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας, από τον Λευκό Πύργο μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής, από τα δύο καρότσια του Κόκκινου Σκούφου. Θα τα βρείτε το ένα στην αρχή και το άλλο προς το τέλος της διαδρομής, από Πέμπτη μέχρι Κυριακή, να φτιάχνουν λαχταριστούς λουκουμάδες. Οχι στην απλή μορφή τους μόνο, με μέλι, αλλά και με σοκολάτα, μπισκότο, καρύδα, ξηρούς καρπούς. Δοκιμάσαμε τον «Τραγανό Ερωτα» (σοκολάτα και μπισκότο) και δεν θέλαμε να τελειώσει. Υπάρχουν και άλλοι ενδιαφέροντες συνδυασμοί. Τους λουκουμάδες απολαμβάνουμε με θέα τα νερά του Θερμαϊκού, μέχρι τις 11 το βράδυ, σε μαξιλάρες πάνω σε πεζούλια και με ντεκόρ ρομαντικό: φαναράκια και ατμοσφαιρική μουσική. Τους δοκιμάζουμε και καθημερινά, στην Τούμπα, στο –επίσης δικό τους– «Περίπτερο του Λουκουμά».

→ Μαρίας Κάλλας 1 (Νέα Παραλία, Μέγαρο Μουσικής), Λαμπράκη και Ευαγόρα 1 (Τούμπα), Λευκός Πύργος, Τ/6932-732.404.

→ Τιμή: 2-5€/άτομο

3. Pig Nose

Το πρώτο και μοναδικό ρετρό βαν μπαρ 2.000 κυβικών στον κόσμο είναι θεσσαλονικιώτικο! Το βαν, ένα Citroën HV του ’70, ήρθε από το Βέλγιο και ανακατασκευάστηκε στην Ελλάδα με την επιμέλεια της «The Bar Testament» (εταιρείας που ασχολείται με το bar catering και consulting), διατηρώντας το ύφος του αρχικού οχήματος. Στη μία πλευρά του δημιουργήθηκε παράθυρο με πάγκο για να σερβίρονται τα ποτά, ενώ το εσωτερικό του είναι ένα πλήρως διαμορφωμένο μπαρ. Το όνομά του είναι η αγγλική απόδοση του «nez de cochon», που σημαίνει «μύτη του γουρουνιού» (έτσι έλεγαν το συγκεκριμένο μοντέλο της Citroën στην εποχή του). Αναλαμβάνει το bar catering για οποιαδήποτε εκδήλωση, εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Ετσι, δεν είναι δύσκολο να το πετύχετε και να πιείτε τα signature και θεματικά κοκτέιλ του, με αληθινά ποτά και ποιοτικά υλικά (όχι έτοιμα μείγματα), σε vintage και άλλα ποτήρια. Ενα project που έχουν εμπνευστεί οι δύο μάνατζερ της εταιρείας, Αχιλλέας Πλακίδας και Σωτήρης Πέτρου, και το οποίο «τρέχει» μια ομάδα νέων ανθρώπων. Εμείς το πετύχαμε σε συναυλίες, σε εγκαίνια μαγαζιών, αλλά και σε γάμους και βαφτίσια! Εκτακτα τα Mai Tai, οι μαργαρίτες και τα Gin Basil Smash που δοκιμάσαμε. Ωραίο και το μενού χωρίς αλκοόλ (ανάλογα με την εκδήλωση) για τα παιδιά: γρανίτες, χειροποίητες λεμονάδες, smoothies.

→ Βεροίας 4, Ανω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη. Τ/2311-221.463, 6977-590.306, 6937-136.937.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή