ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ενα κατάστημα γεμάτο μανιτάρια!

ena-katastima-gemato-manitaria-2162427

Οι φανατικοί των μανιταριών έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, καθώς τον Σεπτέμβρη ξεφύτρωσε στη Νέα Ερυθραία το πρώτο εξειδικευμένο κατάστημα μανιταριών. Το «Μανιταριών Γεύσεις» του Στάθη Γιαννάτου φιλοξενεί από φρέσκα ελληνικά βουνίσια και αποξηραμένα μανιτάρια μέχρι βαζάκια με πάστες και σάλτσες, ξίδια και λάδια, ριζότι και πουρέδες, γλυκά του κουταλιού και τυριά, όλα με μανιτάρια.

Ο Στάθης, 12 χρόνια μανιταροσυλλέκτης έμπειρος, βγαίνει για «κυνήγι» τρούφας με το εκπαιδευμένο λαμπραντόρ του. Οταν τους επισκέφτηκα, στο ψυγείο υπήρχαν άγρια φρέσκα βασιλομανίταρα (πορτσίνι), κανθαρέλες, αμανίτες του Καίσαρα, ζαρκαδίσια, μαύρες και χρυσές τρομπέτες και μικρές τρούφες, και είχε μόλις καταφτάσει και μια μισόκιλη συλλεκτική τρούφα!

ena-katastima-gemato-manitaria0

Το κόστος της σίγουρα θα ήταν τσουχτερό. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο Στάθης, «για να αρτύσουμε φαγητό για  6 άτομα, αρκεί ένα κομμάτι 18 γρ. με κόστος περίπου 8 ευρώ». «Εδώ όλα είναι ελληνικά, δοκιμασμένα και επιλεγμένα ως τα κορυφαία της αγοράς», υπερηφανεύεται. 

Κορυφαία προϊόντα που ξεχωρίζει: «το κριθαρότο με βωλίτη από τα Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών, το λάδι λευκής τρούφας της Παυλίνας Κλαδοπούλου και το βαλσαμικό ξίδι λευκής τρούφας της εταιρείας Δίρφυς». 

Τατοΐου 122, Νέα Ερυθραία, Τ/210-62.03.354