Ενα κατάστημα γεμάτο μανιτάρια!

Ενα κατάστημα γεμάτο μανιτάρια!

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φανατικοί των μανιταριών έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, καθώς τον Σεπτέμβρη ξεφύτρωσε στη Νέα Ερυθραία το πρώτο εξειδικευμένο κατάστημα μανιταριών. Το «Μανιταριών Γεύσεις» του Στάθη Γιαννάτου φιλοξενεί από φρέσκα ελληνικά βουνίσια και αποξηραμένα μανιτάρια μέχρι βαζάκια με πάστες και σάλτσες, ξίδια και λάδια, ριζότι και πουρέδες, γλυκά του κουταλιού και τυριά, όλα με μανιτάρια.

Ο Στάθης, 12 χρόνια μανιταροσυλλέκτης έμπειρος, βγαίνει για «κυνήγι» τρούφας με το εκπαιδευμένο λαμπραντόρ του. Οταν τους επισκέφτηκα, στο ψυγείο υπήρχαν άγρια φρέσκα βασιλομανίταρα (πορτσίνι), κανθαρέλες, αμανίτες του Καίσαρα, ζαρκαδίσια, μαύρες και χρυσές τρομπέτες και μικρές τρούφες, και είχε μόλις καταφτάσει και μια μισόκιλη συλλεκτική τρούφα!

Ενα κατάστημα γεμάτο μανιτάρια!-1

Το κόστος της σίγουρα θα ήταν τσουχτερό. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο Στάθης, «για να αρτύσουμε φαγητό για  6 άτομα, αρκεί ένα κομμάτι 18 γρ. με κόστος περίπου 8 ευρώ». «Εδώ όλα είναι ελληνικά, δοκιμασμένα και επιλεγμένα ως τα κορυφαία της αγοράς», υπερηφανεύεται. 

Κορυφαία προϊόντα που ξεχωρίζει: «το κριθαρότο με βωλίτη από τα Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών, το λάδι λευκής τρούφας της Παυλίνας Κλαδοπούλου και το βαλσαμικό ξίδι λευκής τρούφας της εταιρείας Δίρφυς». 

Τατοΐου 122, Νέα Ερυθραία, Τ/210-62.03.354

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή