Babushka’s

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eξαιρετικά πιροσκί, χειροποίητη ρώσικη σε ένα σνακάδικο στον Πειραιά. 

Θέση: Στο κέντρο του Πειραιά, δυο στενά πίσω από τη Γρηγορίου Λαμπράκη. Οχι πολύ κοντά στους δημοφιλείες εμπορικούς δρόμους της πόλης, εξυπηρετεί περαστικούς και γραφεία. 

Ατμόσφαιρα: Μοντέρνο, νοικοκυρεμένο σνακάδικο, απλός χώρος, έτσι κι αλλιώς παίρνεις για το δρόμο. Ή delivery.

Φαγητό: Η παραγγελία ήρθε καυτή. Τα πιτοειδή άχνιζαν, όχι ζεσταμένα στον μικροκυμάτων, αλλά φρεσκοτηγανισμένα και φρεσκοψημένα, έχει διαφορά. Παραγγείλαμε ποικιλία: πιροσκί τηγανητά δύο ειδών, με κιμά και με μανιτάρια (είχε και άλλες γεμίσεις, πιο «ελληνικές», με ζαμπόν, με λουκάνικο κ.λπ., τις οποίες απορρίψαμε). Η ζύμη κρουστή, όχι λαδοπιωμένη, ελαφριά, χωρίς πολλή ψίχα, αρκετά λεπτή. Η γέμιση λιγοστή –θα τα ήθελα λίγο πιο γεμάτα–, πάντως φρεσκοφτιαγμένη, νόστιμη. Από τα πιροσκί φούρνου διαλέξαμε αυτό με το κοτόπουλο, που είχε λίγη πατάτα βραστή, σε ψιλά κυβάκια.

Μπαμπάτσικο, κάτι ανάμεσα σε calzone (πίτσα σκεπαστή), ψωμάκι και πεϊνιρλί, εύγευστο και αυτό. Αποκάλυψη ήταν το τσιμπουρέκι, ένα είδος λεπτής τηγανητής πίτας με φύλλο που θυμίζει τα κρητικά πιτάκια του τηγανιού. Είναι μεγάλο, όσο δύο παλάμες, και οι δύο γεμίσεις που πήραμε πεντανόστιμες, η μία με χόρτα (σπανάκι και μυρωδικά), χωρίς τυρί, και η άλλη με μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά. Το χατσαπούρι δεν θυμίζει αυτό που τρώμε στο ρώσικο εστιατόριο «Βαλεντίνα» ή στα άλλα πιροσκάδικα της Αθήνας, είναι σαν πεϊνιρλί – προφανώς υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της τυρόπιτας. Οχι πως του λείπει η νοστιμιά.

Η παραγγελία συμπληρώθηκε με μία μερίδα μαντί με κιμά και κόκκινη πικάντικη σάλτσα –πιθανότατα κατεψυγμένα από κάποιο εργαστήρι, αλλά έκτακτα– και μια θαυμάσια χειροποίητη ρώσικη με μπόλικο «ψαχνό» και λίγη μαγιονέζα. Στα συν το ότι περιέχει φρεσκοβρασμένα λαχανικά (καρότο, πατάτα, αρακά), αγγουράκι τουρσί και βραστό αυγό ψιλοκομμένο, στα μείον τα κομματάκια πάριζας (θα προτιμούσα να ήταν κάποιο άλλο αλλαντικό). Πάντως το αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο με σπιτικό. 

Λογαριασμός: Oι τιμές σούπερ: η παραγγελία χόρτασε πέντε άτομα, ως κανονικό γεύμα, και η τιμή έφτασε τα 23€. Αν πάρετε κάτι στο χέρι για τον δρόμο, υπολογίστε ότι θα δώσετε περίπου 1,5-2,3€.

Πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 08.00-20.00, Κυριακές κλειστά.

Babushka’s

Καραολή και ∆ημητρίου 55, Πειραιάς,

Τηλ. 213-03.65.175

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή