Indian Kitchen

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τους λάτρεις της «πιπεράτης» ινδικής κουζίνας

H θέση: Απόλλωνος 6 στην αρχή της Πλάκας

Η ατμόσφαιρα: Απλή και μοντέρνα, χωρίς «ινδικά»  (πράγμα εκτιμητέο καθώς θα μπορούσαν να έχουν γεμίσει το μαγαζί με τα φτηνά ινδικά στολίδια που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά. Τα χρώματα μόνο και κάποιες πινελιές στα σερβίτσια παραπέμπουν στις Ινδίες.)

Indian Kitchen-1

Το φαγητό: Καλό και καυτερό. Δοκιμάσαμε νόστιμα σαμοζάκια όχι ιδιαιτέρως καυτερά καθώς η ωραία ζύμη «έπινε» τα δυνατά μπαχαρικά. Μια πολύ ωραία και μεγάλη σαλάτα με δύο σάλτσες μια καυτερή τύπου τσάτνευ με μάγκο και μια ήπια με γιαούρτι και άνηθο. Εννοείται ότι πήραμε ινδικό πιλάφι με φρούτα και ξηρούς καρπούς, που ευτυχώς που ήταν γλυκό γιατί μας βοήθησε «να πάνε κάτω» τα δύο κύρια πιάτα κρεατικών.

Indian Kitchen-2

Το αρνί και το κοτόπουλο τίκκα μασάλα που ήταν πολύ καυτερά και 100% ινδικά. Μάς τα σερβίρισαν σε χάλκινα μπολάκια γεμάτα από την πιο καυτερή σάλτσα ντομάτας που έχω δοκιμάσει ποτέ. Η φίλη που έτρωγε μαζί μου απόλαυσε το αρνί της. Εγώ ανακάτεψα το κοτόπουλό μου με το ρύζι, για να μπορέσω να αντέξω το κάψιμο. Νόστιμα όμως και τα δύο.

Η κάβα: Κυρίως μπύρες και αναψυκτικά. Δοκιμάσαμε την φρέσκια μπύρα Chios ελληνικής μικροζυθοποιίας και ήταν εξαιρετική. Δροσερή και πικρούτσικη συγχρόνως.

Ο λογαριασμός: 37 ευρώ για ένα ορεκτικό, μια σαλάτα, δύο κυρίως και δύο μπύρες.. Κάποια από τα πιάτα ήταν πιο ακριβά απ’ ότι περίμενα, π.χ. τα δύο σαμοζάκια που έκαναν 8 ευρώ.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοικτά καθημερινά  12-1. Μην πάτε με αυτοκίνητο εκτός αν σκοπεύετε να πληρώσετε. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά πάρκινγκ και καθόλου θέσεις παρκαρίσματος. Από την άλλη, απέχει 3 λεπτά με τα πόδια από το μετρό του Συντάγματος.

Indian Kitchen Restaurant

Απόλλωνος 6, Αθήνα

Τηλ. 210- 32. 37. 720

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή