Με ροκφόρ και καρύδια
Λιώνουμε με το πιρούνι 250 γρ. ροκφόρ με 2 – 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο ώστε να σφίξει. Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε πάνω σε 150 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη. Πάνω σε κάθε μπαλάκι «μπήγουμε» ένα μικρό κομμάτι καρυδιού (θα χρειαστούμε 5 – 6 καρύδια επιπλέον).
Με κρεμώδες τυρί και άνηθο
Ανακατεύουμε 250 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Φιλαδέλφεια, με 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό και αλατοπίπερο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο ώστε να σφίξει. Ψιλοκόβουμε 1/2 ματσάκι άνηθο (πετάμε τα χοντρά κοτσάνια). Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε πάνω στον άνηθο.
Με φέτα και σουσάμι
Λιώνουμε με το πιρούνι 250 γρ. φέτα ημίσκληρη. Προσθέτουμε 100 γρ. κατίκι, πιπέρι και 1 κουτ. γλυκού πάπρικα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο να σφίξει. Καβουρδίζουμε 5 κουτ. σούπας σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε πάνω στο σουσάμι.