Σαλάτα με άισμπεργκ, αντίδια και μανιτάρια

Σαλάτα με άισμπεργκ, αντίδια και μανιτάρια

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 15΄

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 1 σαλάτα άισμπεργκ
  • 150 γρ. αντίδια
  • 150 γρ. σταμναγκάθι
  • 10 μανιτάρια λευκά, σε λεπτά φετάκια
  • 100 γρ. καρύδια
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού «φυλλαράκια» άνηθου, ψιλοκομμένα

Για τη σος

  • 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σος: Βάζουμε στο μούλτι ή σ’ ένα βάζο με καπάκι το λάδι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι και τα χτυπάμε καλά.

Σαλάτα: Πλένουμε πολύ καλά τις πρασινάδες και τις ψιλοκόβουμε. Τις ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα και τις ανακατεύουμε. Από πάνω βάζουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε και τα καρύδια σπάζοντάς τα λίγο με τα χέρια μας. Περιχύνουμε με τη σος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή