Το Θείο Τραγί: Πανκ συνδυασμοί ΠΟΠ υλικών

Το Θείο Τραγί: Πανκ συνδυασμοί ΠΟΠ υλικών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοντέρνες τεχνικές, ελληνικά και διεθνή προϊόντα, ευφάνταστα φαγητά και ποτά, σε ένα ιδιαίτερο μαγαζί Πετράλωνα.

Θέση: Στα Ανω Πετράλωνα, στην Κυδαντιδών, ένα δρόμο κάθετο στην Τρώων, κοντά στην ωραία βαβούρα της γειτονιάς (σε απόσταση αναπνοής είναι ο Οικονόμου, το Chez Lucien, το Κλουβί). 

Το Θείο Τραγί: Πανκ συνδυασμοί ΠΟΠ υλικών-1

Ατμόσφαιρα: Στο μπροστινό μέρος του μαγαζιού βρίσκεται ένα ατμοσφαιρικό μπαρ με δυνατή μουσική και χαμηλό φωτισμό. Στο βάθος, μια πιο χαλαρή και casual τραπεζαρία με μεγάλα ξύλινα τραπέζια/πάγκους. Το Θείο Τραγί παρά το ότι λειτουργεί τρία μόλις χρόνια, έχει γίνει ήδη στέκι. Και όχι στέκι εναλλακτικών τύπων με extreme κομμώσεις και ακραία πανκ ακούσματα – το μαγαζί αυτοπροσδιορίζεται ως punk bistro – αλλά ενός ποικιλόμορφου κοινού, διαφορετικών ηλικιών, μουσικών ακουσμάτων και συνολικής κοσμοθεωρίας. 

Φαγητό: Οι ασυνήθιστοι συνδυασμοί των υλικών σχεδόν σε κάνουν να χαμογελάς – με προσδοκία αν είσαι καλοπροαίρετος, με αμφισβήτηση αν είσαι σκεπτικιστής. Πάντα όμως συνάδουν με την εποχικότητα, ακολουθούν τις γαστρονομικές τάσεις σε υλικά και τεχνικές, κι αν και χρησιμοποιούνται ορισμένα διεθνή υλικά, όλα τα πιάτα ανεξαιρέτως είναι φορτισμένα με ελληνικότητα, με περιώνυμα ντόπια προϊόντα.

Το Θείο Τραγί: Πανκ συνδυασμοί ΠΟΠ υλικών-2

Ετσι στον σφιχτό κατάλογο – 10 αρμυρά και 3 επιδόρπια – Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016, περιλαμβάνονται πιάτα όπως σούπα κολοκύθα-κυδώνι με γιαούρτι, τραχανά και μάραθο, αρνί με παντζάρι, σταμναγκάθι και παστουρμά, μπακαλιάρος με μανταρίνι, αχλάδι, wakame. Μας άρεσε πολύ το ριζότο καβουρμά με κακαόπαστα και μελιτζάνα, απολαύσαμε το μελωμένο μοσχαρίσιο χτένι με μωβ πατάτα και γραβιέρα Κρήτης και κλείσαμε με… γλυκές διαφωνίες. Ποιό ήταν το καλύτερο επιδόρπιο από τα τρία; Το γιουβετσάκι σοκολάτας με παλαιωμένο τσίπουρο και αλάτι, η φλαν με αρσενικό Νάξου, ή το κανελοπορτοκαλοκαροτένιο γαλακτομπούρεκο; Δεν αποφασίσαμε…

Κάβα: Η λίστα κρασιών του πάντα ψαγμένη και σούπερ τιμολογημένη, μπίρες και ποτά πρωτοποριακά, και δυνατή μπάρα με καλό χέρι στα κοκτέιλ.   

Λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 25€/άτομο χωρίς τα ποτά. Υπάρχει και μενού degustation 8 πιάτων στα 65€.  

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας, 19.00-02.00.

Το Θείο Τραγί

Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα,

Τηλ. 210 3410296

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή