Vintage: 500 ετικέτες κρασιού να τις πιεις στο ποτήρι!

Vintage: 500 ετικέτες κρασιού να τις πιεις στο ποτήρι!

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Δυο βήματα από τη Μητρόπολη, κι άλλα δυο από τη στάση Μετρό του Μοναστηρακίου.

Η ατμόσφαιρα: Πανέμορφο μπιστρό, με άψογο στυλ και υπέροχη αισθητική, με μεγάλες τζαμαρίες για να κλέβεις ματιές στην πολυσύχναστη Μητροπόλεως. Ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών μαγαζί, που προσελκύει θαμώνες όλων των εθνικοτήτων, αγαπημένο των ξένων επισκεπτών της χώρας μας.

Το φαγητό: Όσο ταλαντούχα κι αν είναι η Ίζα Μπουλκόφσκα – και είναι πολύ – , σεφ και συνιδιοκτήτρια, μαζί με τον σύζυγό της Πάνο Κυριαζή, μοιραία οι μαγειρικές της στο Vintage θα παίζουν δευτερεύοντα ρόλο σε ένα έργο με θέμα το κρασί και με, όχι έναν και δύο, αλλά 500 και βάλε πρωταγωνιστές!

Vintage: 500 ετικέτες κρασιού να τις πιεις στο ποτήρι!-1

Το ευλογημένο πλήθος των κρασιών πανεύκολα μπορεί να παρασύρει έναν οινόφιλο, όταν όμως το στομάχι θα γουργουρίσει η επιλογή ανάμεσα σε τριάντα και βάλε, ψαγμένα ελληνικά και διεθνή τυριά κι αλλαντικά είναι μια "εύκολη", αλλά τόσο μα τόσο ενδιαφέρουσα λύση. Ωστόσο η  Ίζα έχει καλό χέρι, ενισχύεται κι από μια δυνατή, πενταμελή, θηλυκή μπριγκάντα, και βγάζει από την κουζίνα του Vintage λιχουδιές όπως οι τριπλομαγειρεμένες, θεϊκές πατάτες ποικιλίας agria από τα Γιάννενα ή τη Πελοπόννησο, σε συνταγή του πολύ Heston Blumenthal, το βάζο με σπρέντ καπνιστού και ποσέ σολομού, ζουμερότατο steak ελληνικού μαύρου χοίρου με σως γιαουρτιού και υπέροχα χυμώδες κοτόπουλο με βιολογικά, τοσοδούλια γιαλαντζί μούρλια! Διαλέξτε ένα Μοσχάτο για το τέλος και ζητήστε μαζί το παγωτό Κωνσταντινούπολης – συνδυασμός to die for!

Ο λογαριασμός: 25-30/άτομο χωρίς τα ποτά. Ολόκληρο ποτήρι κρασί από 4,50 εώς 780ευρώ, ολόκληρο μπουκάλι από 16 εώς 3.700 (σερβίρεται και μισή φιάλη).

Vintage: 500 ετικέτες κρασιού να τις πιεις στο ποτήρι!-2

Η κάβα: Πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα – κι όχι μόνο, αφού κατά τα λεγόμενα των ιδιοκτητών έχουν την μεγαλύτερη λίστα σε ποτήρια παγκοσμίως – αφού σερβίρουν και τα 500 κρασιά τους σε ποτήρι, σε άψογη φόρμα και σε απίστευτη γκάμα τιμών, γεωγραφικών προελεύσεων, τύπων και στυλ κρασιών. Σοβαρό πλεονέκτημα το σύστημα Coravin που εισχωρεί στη φιάλη μέσα από το φελλό, "ρουφώντας" την επιθυμητή ποσότητα κρασιού, χωρίς να ανοίγει η φιάλη, και αντικαθιστώντας τη ποσότητα που τράβηξε με αδρανές αέριο.

Έτσι το κρασί δεν αλλοιώνεται μέχρι τη τελευταία σταγόνα του. Σπουδαίο πράγμα, ειδικά για τους λάτρεις των ακριβών ετικετών, οι οποίοι μπορούν να δοκιμάσουν με το αντίστοιχο τίμημα ένα ποτήρι από τα πολυπόθητα γαλλικά Chateaux όπως τα Haut Brion, Petrus ή Latour ή από τα δυσπρόσιτα Bruno Giacosa και Gaja, ή (πιο προσγειωμένα) τι ενδιαφέρον για ένα λάτρη της Μαλαγουζιάς ή του Ξινόμαυρου, ο οποίος μπορεί να εντρυφήσει σε διαφορετικές εκδοχές της αγαπημένης του ποικιλίας, με μισά ή ολόκληρα ποτήρια.

Επιπλέον Πληροφορίες: Σκεφτείτε το και για after shopping στάση, αλλά μην διανοηθείτε να πάρετε αυτοκίνητο, εκτός αν έχετε Ιώβεια υπομονή. Ανοιχτά καθημερινά 13:00-02.00

Vintage

Μητροπόλεως 66-68, Σύνταγμα,

Τηλ. 2130296570

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή