Κοκτέιλ 300+ χρόνων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

• Πού; Στο επιβλητικό Alexander’s Bar, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία (πλ. Συντάγματος, Αθήνα, Τ/210-33.30.000).

• Ποιος; Κώστας Μυλωνόπουλος, head bartender.

• 3 λόγοι που το ξεχωρίσαμε:

1. Η ξηρή, «κοφτερή» γεύση της σαμπάνιας γλυκαίνει με τη ζάχαρη και το μεστό κονιάκ, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο, ιδιαίτερα νόστιμο σύνολο.

2. Eίναι ανάλαφρο και συγχρόνως στιβαρό… σαν να λέμε ποτό «unisex».

3. Οι φυσαλίδες και το ντελικάτο της σύνθεσης είναι ό,τι πρέπει για ξεχωριστές ημέρες και καλέσματα.

• Δυο λόγια για το κοκτέιλ:

«Λέγεται ότι το πρωτοδημιούργησε ο bartender John Dougherty το 1889 σε διαγωνισμό κοκτέιλ της Νέας Υόρκης. Το αρχικό του όνομα ήταν “Business Brace” και μοιάζει πολύ με ένα γαλλικό κοκτέιλ του 1700!»

ΚΑΝ’ ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Κοκτέιλ 300+ χρόνων-1

Κοκτέιλ σαμπάνιας

ΥΛΙΚΑ για 1 άτομο

  • 15 ml καλό κονιάκ
  • 90 ml ξηρή σαμπάνια, καλά παγωμένη
  • 1 κύβος καστανής ζάχαρης
  • αρωματικό bitters της αρεσκείας μας (π.χ. Angostura)

▾ Βάζουμε τον κύβο ζάχαρης σε ένα ποτήρι σαμπάνιας (flute). Τον «βρέχουμε» με λίγες σταγόνες bitters. Προσθέτουμε το κονιάκ και απογεμίζουμε με τη σαμπάνια. Σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με ένα κομμάτι από φλούδα πορτοκαλιού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή