3 κεμπαμπτζίδικα που μάς αρέσουν

3 κεμπαμπτζίδικα που μάς αρέσουν

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1. Γεύσεις από την Πόλη

Φροντισμένο μαγαζί, ​οικογενειακό, έχει σταθερούς πελάτες που έρχονται για το κεμπάπ. Νόστιμο και μαστόρικα ψημένο, με ανάμεικτο κιμά, θεωρείται σπεσιαλιτέ. Οι μερίδες είναι χορταστικές. Αξίζει να πάρετε επίσης την πίτα Καισαρείας και το ελαφρώς καυτερό μπουγιουρντί, ενώ πολύ νόστιμη είναι η μελιτζάνα με καρύδι. Κρασί χύμα και λίγες επιλογές σε εμφιαλωμένο με γνωστές ετικέτες. Καθαρή ατμόσφαιρα, από την αρχή ως το τέλος του γεύματος. Περί τα 18- 20€/άτομο. Ν. ∆ημητρίου

Πετρίτη 5, ∆ροσιά, Τ/210-81.33.901. Ανοιχτά καθημερινά από τις 18.00, Σαβ/κο από τις 12.00 


2. Αρίστος

Μοσχαρίσιος κιμάς με μυρωδικά και μπαχαρικά, περασμένος σε μεγάλη σούβλα και ψημένος στα κάρβουνα. Τόσο απλό είναι το κεμπάπ του Αρίστου, αλλά παρ' όλα αυτά σχεδόν καθημερινά θα δείτε όρθιους να περιμένουν για τραπέζι. ∆οκιμάστε και τα μεζεκλίκια: παστουρμαδόπιτα, σουτζούκι, πατάτες τηγανητές με σάλτσα ντομάτας. Το κασερλί κεμπάπ είναι με λιωμένο τυρί, ενώ στο μενού θα βρείτε και κεμπάπ κοτόπουλο και σις μοσχάρι και χοιρινό. Κόστος: 10€/άτομο. Λ. Καπετάνιου

Συνταγματάρχου Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-98.22.320. Ανοιχτά καθημερινές 12.00-01.00, Παρασκευή και Σάββατο έως τις 01.30.


3. Μικρά Ασία

Μερακλίδικο, αυθεντικό κεμπάπ από τα βάθη της Ανατολίας, σε ένα μαγαζί μια σταλιά κοντά στην πλατεία Αττικής. ∆οκιμάστε το μπεϊτί κεμπάπ, τυλιγμένο σε φύλλο γιουφκά, ντρεσαρισμένο με γλυκιά σάλτσα ντομάτας. Επίσης, το χειροποίητο ντονέρ, το ισκεντέρ και το γιαουρτλού (αμφότερα με σάλτσα γιαουρτιού). ∆ροσιστείτε με το χαϊντάρι (τζατζίκι με καρότο και άνηθο) και την τουρκική χωριάτικη, την τσομπάν σαλάτα. Κόστος: 12-15€/άτομο. Aγγ. Ρέντουλας 

Μοσχονησίων 20 & Θήρας, Πλ. Αμερικής, Τ/210-86.44.698. Ανοιχτά καθημερινά, εκτός ∆ευτέρας, 18.30-00.00.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή