ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Μπάρµπα Αλέξης: παστουρµαλί και χούµους Αντιόχειας

barba-alexis-001

Η θέση: Ο πρώτος «Μπάρμπα Αλέξης» άνοιξε στη Νέα Χαλκηδόνα το 1992. Τώρα έχει άλλα δύο «υποκαταστήματα», ένα στη Νέα Κηφισιά και ένα στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη. 

Η ατμόσφαιρα: Η οικογένεια του Γιώργου Κεσέρογλου έχει καταβολές από την Αντιόχεια κι έτσι η ταβέρνα τους «Μπάρμπα Αλέξης» δεν θα μπορούσε παρά να έχει… πικάντικο, ανατολίτικο χαρακτήρα. Έθνικ η σάλα της, χαριτωμένη η δεντρόφυτη αυλή για το καλοκαίρι. 

mpar-pa-alexis-pastoyr-ali-kai-choy-oys-antiocheias0

Φαγητό: Για την όρεξη πήραμε ένα αφράτο χούμους, σε συνταγή που δεν λυπάται το ταχίνι (ό,τι πρέπει για να βουτήξετε τις αχνιστές, νοστιμότατες πίτες που φέρνουν αντί για ψωμί), ντολμαδάκια γιαλαντζί, καλοτυλιγμένα, γλυκά, με μπόλικο κρεμμύδι, και καυτερό τζεβιζλέ (ντιπ με λιαστή πιπεριά και καρύδια). Το ταμπούλι είναι καυτερό κι αυτό, οπότε προτείνω να πάρετε για τη μέση ένα μπολάκι με χαϊντάρ (γιαουρτοσκόρδιον με καρότο), δροσιστικό και ανακουφιστικό.

mpar-pa-alexis-pastoyr-ali-kai-choy-oys-antiocheias1

Συμπαθητικό το λαχματζούν (πίκριζε ελαφρώς το μπούκοβο), έκτακτο το παστουρμαλί με πρώτης τάξης παστουρμά και εξαιρετικό, χειροποίητο φύλλο (η γνωστή μας πίτα Καισαρείας). ∆ιόλου άσχημα και τα κεμπάπ, μέτρια, όμως, τα γλυκά (καζάν ντιπί και κιουνεφέ), εκ των οποίων προκρίθηκε παμψηφεί ο τραγανός μπακλαβάς με φρέσκο βούτυρο. 

Kάβα: Για συνοδευτικό ποτό δοκιμάστε αϊράνι. Η λίστα με τα κρασιά τους θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με κάποια από τα πολλά και καλά ελληνικά ερυθρά, που θα συνόδευαν θαυμάσια την πικάντικη κουζίνα τους. 

Λογαριασμός: 12-18€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Δευτέρα και Τρίτη από τις 17:00 και Τετάρτη έως Κυριακή 13:30 – 01:30.

Μπάρμπα Αλέξης
Σαλαμίνος 70, Ν. Χαλκηδόνα, Τ/210-25.83.415, 
Ιλισίων 13, Ν. Κηφισιά, Τ/211-18.31.437,
Φλέμινγκ 48, Άγ. Ιωάννης Ρέντης, Τ/210-48.35.903.