Ραντεβού: μη χάσετε το φαλάφελ του

Ραντεβού: μη χάσετε το φαλάφελ του

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοχαρακτηρίζεται αναψυκτήριο και έχει μερικά ιδιαίτερα και νόστιμα πιάτα για το τσίπουρο ή το ούζο.

Η θέση: Βρίσκεται σε μια γωνία πάνω στην πλατεία Μερκούρη – ιδανικό μέρος για … ραντεβού.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος είναι φωτεινός, με μεγάλα παράθυρα και όμορφες λεπτομέρειες στη διακόσμηση, τα τραπέζια κλασικά ξύλινα με μάρμαρο (έχουν και ένα «μαγικό» συρταράκι που τα κάνει μεγαλύτερα αν παραγγείλετε παραπάνω απ’ όσα χωράει).

Το φαγητό: Η ταμπέλα «φαγητό σε πακέτο με δικό σας σκεύος με 15% έκπτωση» δίνει το στίγμα του. Αν και στον κατάλογο εντόπισα διάφορα πιάτα που ήθελα να δοκιμάσω (π.χ. αρμένικη ομελέτα), η παραγγελία μου τελικά στράφηκε αλλού.

Λιβανέζικη τυροσαλάτα (με βάση τη φέτα, αρκετό σκόρδο και ντομάτα), φαλάφελ φυσικά (αντάξια της φήμης τους, με μπόλικο φρέσκο κάρδαμο- μπορείτε να τα πάρετε και στο χέρι ), κοτόπουλο biryani με ρύζι μπασμάτι (αρωματικό και καυτερό) και πρωτότυπο και γευστικό τηγανητό κουνουπίδι που σερβίρεται σε σαγανάκι. Μαζί με το ψωμί θα σας έρθει και αραβική πίτα.

Ο λογαριασμός: Δύο άτομα για 4 πιάτα και χύμα κρασί, πληρώσαμε 23,5€.

Η κάβα: Πολλές ετικέτες με ούζο, αλλά μόνο χύμα κρασί και τσίπουρο, πράγμα που δεν ταιριάζει σε μοντέρνο μαγαζί εν έτει 2017. Καλό θα ήταν να εμπλουτίσουν την κάβα τους με μερικά λευκά και με μια-δυο μοντέρνες ρετσίνες που θα τα έβγαζαν πέρα με τους ωραίους μεζέδες τους.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 11.00-02.00. Δυστυχώς ο αρκετά μικρός χώρος, «δυσκολεύεται» με τις πολυπληθείς παρέες.

Ραντεβού

Καλλισθένους 85, πλ. Μερκούρη, Ανω Πετράλωνα,

Τηλ. 210-34.77.961

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή