ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Στον Γαστρονόμο Απριλίου

Στον Γαστρονόμο Απριλίου

ston-gastronomo-aprilioy0

Η λαμπριάτικη μαγειρική της Μάνης
Η Mανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου μάς φιλοξενεί στον τόπο της και μας μαγεύει με τις γεύσεις και τα αρώματα των πασχαλιάτικων φαγητών, των πιάτων της καρδιάς της!


ston-gastronomo-aprilioy1

Αναστάσιμο δείπνο… λίγο αλλιώς
Μαγειρίτσα με αρωματικά χόρτα και γλυκό κρασί, αυγοσαλάτα με εξωτικό λαδόξιδο, κατσικάκι στη γάστρα με ανοιξιάτικα λαχανικά και Μοσχάτο, τρίγωνα από φύλλα κρούστας με σουσάμι, φρέσκια μυζήθρα και μέλι. Πρωτότυπες, λαχταριστές συνταγές και όλα τα μυστικά για να γλιτώσουμε κόπο και χρόνο κατά την παρασκευή τους.

ston-gastronomo-aprilioy2

Εαρινές σούπες
Χόρτα, λαχανικά, μυρωδικά και ενίοτε και ολίγον κρέας συνθέτουν τις καλύτερες ανοιξιάτικες σούπες που έχουμε δοκιμάσει. Μπορούμε να τις σερβίρουμε και αντί μαγειρίτσας. Στη φωτογραφία: κοτόσουπα με μαρούλι, κρεμμυδάκια και άνηθο.


ston-gastronomo-aprilioy3

Πάσχα από την Πόλη ώς τη Βαρκελώνη!
Οι σεφ του «Γ» μάς δίνουν τις καλύτερες συνταγές για αρνί και κατσίκι, από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, ακόμα και από το Περού! Στη φωτογραφία: Αρνάκι με πράσινη σάλτσα και ζαρωμένες baby πατάτες από την Τενερίφη.


ston-gastronomo-aprilioy4

Αρνάκι και κατσίκι με άρωμα Μεσογείου
Νοστιμιές από τη Σικελία, τη Γαλλία, το Μαρόκο. Στη φωτογραφία: Ρολό κατσίκι με θυμάρι, σκόρδο και λαχανικά.


ston-gastronomo-aprilioy5

Τυρόπιτες με φρέσκα, ελληνικά τυριά
Η καλύτερη εποχή για την αγαπημένη μας πίτα είναι τώρα. Στη φωτογραφία: Ανοιχτή τυρόπιτα με ξινοτύρι και μυρωδικά.


ston-gastronomo-aprilioy6

10 μαρινάδες για παϊδάκια
Σκέφτεστε να βάλετε παϊδάκια στη φωτιά; Σας δίνουμε 10 πανεύκολα μείγματα για να τα κάνετε πεντανόστιμα!


ston-gastronomo-aprilioy7

Με τα απομεινάρια του Πάσχα
5 τρόποι να αξιοποιήσουμε τη μαγειρίτσα, το αρνάκι σούβλας, την τηγανητή συκωταριά. Στη φωτογραφία: Club sandwich με τα πασχαλινά αυγά και το κατσικάκι που μας έμειναν από το λαμπριάτικο τραπέζι.


ston-gastronomo-aprilioy8

Η light μαγειρική της Άνοιξης
Eλαφριά, εύκολα, πεντανόστιμα πιάτα για το καθημερινό μας τραπέζι με τα υλικά της εποχής.


ston-gastronomo-aprilioy9

Ντιπ & αλείμματα
Για το ψητό αρνί, τις πατάτες, το ψωμί, αλλά και ως ντρέσινγκ για σαλάτες.


ston-gastronomo-aprilioy10

Πατάτες φούρνου σε 5 εκδοχές
Ξερά μυρωδικά, μπαχαρικά, χυμοί εσπεριδοειδών και κρασί σε απίθανους συνδυασμούς.


 ston-gastronomo-aprilioy11

Ανοιξιάτικα γλυκά
Δροσερά, εύκολα επιδόρπια. Στη φωτογραφία: Κλασικό φραουλένιο μιλφέιγ.