Dry and Raw, by Drakoulis: Κρέας, κρέας, κρέας

Dry and Raw, by Drakoulis: Κρέας, κρέας, κρέας

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωί κρεοπωλείο, το βράδυ εστιατόριο. Ακριβές πρώτες ύλες, άριστες κοπές, σοβαρό ψήσιμο και ζηλευτή κάβα.

Η θέση: Δυο, τρία τετράγωνα από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, στην εμπορική πιάτσα της Βούλας στη περιοχή της Πολιτείας.

Dry and Raw, by Drakoulis: Κρέας, κρέας, κρέας-1

Η ατμόσφαιρα: Το βασίλειο του Στράτου Δρακούλη, ένα μπουτίκ, πολυτελές κρεοπωλείο στη Βούλα, φόρεσε ξύλο, δέρμα και πέτρα, κάνει ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό και δυνατή μουσική, και εντυπωσιάζει με μια ζηλευτή κάβα κρασιών. Τα τραπέζια αεράτα, σε απόσταση το ένα από το άλλο, και στο φόντο τα ψυγεία και οι καταψύκτες με τα κρεατικά. Ξεκίνησε αρχικά με τη λογική του private dining, και παρόλο που αυτό πλέον δεν ισχύει, η αίσθηση της ιδιωτικότητας ενισχύεται από τα λίγα τραπέζια και την προσωπική φροντίδα.

Dry and Raw, by Drakoulis: Κρέας, κρέας, κρέας-2

Το φαγητό: Στο επίκεντρο φυσικά είναι το κρέας. Γύρω του χτίζεται ένα μικρό μενού, του οποίου την επιμέλεια έχει ο σεφ Μιχάλης Μερζένης. Πρώτη ύλη εγγυημένη, με ότι πιο εκλεκτό υπάρχει στην αγορά κρέατος, ιδιαίτερες ράτσες όπως charolais και limousin, κρέατα ωρίμανσης (dry aged), γαλαζοαίματα waguy και black angus, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά τους φέρνουν κρέας από 15 από τα 20 top σφαγεία του κόσμου.

Από την άλλη, ο σεφ έχει καλό χέρι και ξέρει τι κάνει, τιμά τη πρώτη ύλη και βγάζει πιάτα με βαθιά νοστιμιά, έξυπνους συνδυασμούς υλικών και καλές εκτελέσεις. Κορυφαίο πιάτο το ταρτάρ, με κρέας της επιλογής μας, που κόβεται με τα μαχαίρια, τη στιγμή της παραγγελίας. Εμείς επιλέξαμε αυστραλιανό wagyu που έχει εξαιρετική υφή και λιπαρότητα, σε απόλυτη ισορροπία καυτερού, όξινου κι αρωματικού στοιχείου, αναδεικνύοντας την κρεάτινη πληθωρικότητα του αριστοκρατικού κρέατος, με νοστιμευτικά όπως σχινόπρασο, finger limes, maple syrup, τσίλι, sakura mix (διάφορες φύτρες) και μαγιονέζα wasabi στο πλάι.

Dry and Raw, by Drakoulis: Κρέας, κρέας, κρέας-3

Θαυμάσιο πιάτο επίσης το carpaccio wagyu με ντρέσινγκ χορσράντις και yuzu ponzu, ενώ τα σούπερ κρεάτινα λουκάνικα chorizo pata negra ακροβατούν εντυπωσιακά ανάμεσα στο κομψό και στο ρουστίκ, κι εκπλήσσουν (άλλους ευχάριστα κι άλλους όχι και τόσο) με μια έντονη αίσθηση γλύκας – ωστόσο η καπνιστή μαγιονέζα ως συνοδευτικό δεν πρόσθετε κάτι στο πιάτο. Για να σπάσει η κρεοφαγία επιλέξαμε μια πολύ πετυχημένη, κι αυθεντική, σαλάτα Caesar’s.

Πολύ καλή πρόταση για κυρίως είναι και η μπολονέζ με κρέας της επιλογής μας. Όσο για τα ψησίματα, είναι άψογα – διαλέξτε απ’ τις βιτρίνες του το κρέας που σας αρέσει κι εμπιστευτείτε το σεφ στον τρόπο ψησίματος που εκείνος προτείνει για το κάθε κομμάτι. Συνοδευτικό κρέατος επιλέγουμε ανάμεσα σε ένα συμπαθητικό πουρέ από πατάτες ψημένες στο φούρνο, τρούφα, καπνιστή παρμεζάνα και κρόκο αυγού, ή με κρέμα σπανάκι με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια, αρκετά πιο γλυκιά από το επιθυμητό. Δεν μας έμεινε χώρος για να δοκιμάσουμε τα επιδόρπια τα οποία ακούστηκαν δελεαστικά – βλ. τάρτα yuzu με καραμελωμένο κιγιέ, μπαμπάς με ρούμι, σαντιγί βανίλιας και κρέμα λευκής σοκολάτας/γιαουρτιού.

Ο λογαριασμός: Τσουχτερός. Θέλει προσοχή στις επιλογές, γιατί αναλόγως με το είδος του κρέατος που επιλέγουμε αλλάζει η τιμή για το ίδιο πιάτο. Ας υπολογίσουμε επίσης ότι η γαρνιτούρα/συνοδευτικό του κρέατος έρχεται με έξτρα χρέωση. Θα μας κοστίσει 60-70/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Ο Δρακούλης κατέβασε την ιδέα, ο σομελιέ Παναγιώτης Μπαρμπίτσας την υλοποίησε, και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. «Οι πελάτες μας θα βρίσκουν σ’ εμάς κρασιά κατ’ αποκλειστικότητα» σκέφτηκαν, κι έτσι όχι μόνο κάνουν εισαγωγές δικές τους – περί τις 75 ετικέτες – αλλά τα κρασιά που φέρνουν από Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Καλιφόρνια, Ν. Αφρική, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, εκπροσωπούν ένα παγκόσμιο μοντέρνο στυλ και τις προοδευτικές οινοποιήσεις σχετικά μικρών οινοποιείων. Δελεαστικότατα bbq wines, σε πολύ ελκυστικές τιμές και know how από έναν πολύ πολύ διαβασμένο σομελιέ.

Επιπλέον πληροφορίες: Ό,τι φάτε κι ό,τι πιείτε, πωλείται και για το σπίτι. Ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας, 12.00-00.00

Dry and Raw, by Drakoulis,

Βασ. Παύλου 103

Τηλ. 694 989 0002

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή