L’ Angolo: Ιταλική «γωνιά» στο Γέρακα

L’ Angolo: Ιταλική «γωνιά» στο Γέρακα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Μπροστά σε ήσυχο πράσινο πάρκο – πλατεία, στον Γέρακα.

L’ Angolo: Ιταλική «γωνιά» στο Γέρακα-1

Η ατμόσφαιρα: Ωραία, αφαιρετική αισθητική, φωτεινή σάλα, χαρούμενες διακοσμητικές λεπτομέρειες!

Το φαγητό: Η ζεστή ατμόσφαιρα, η jazz μουσική υπόκρουση και το φωτεινό και άνετο περιβάλλον μάς προϊδέασαν θετικά. Η αχνιστή, μυρωδάτη και βελούδινη μανιταρόσουπα όμως που μάς προσέφεραν σε φλιτζάνι για το καλωσόρισμα ήταν αυτή που μάς έκλεψε την καρδιά.

Οι κροκέτες παρμεζάνας σερβιρισμένες με μαρμελάδα ντομάτας και προσούτο καθώς και η σαλάτα με τις ανάμεικτες πρασινάδες, τα ψιλοκομμένα λιαστά σύκα, τους ξηρούς καρπούς και την διακριτική βινεγκρέτ ήταν προσεγμένα και νόστιμα. Η καρμπονάρα όχι κατά το ελληνικόν, με κρέμα γάλακτος αλλά με κρόκο αυγού, πεκορίνο ρομάνο και γκουαντσάλε (καπνιστά μάγουλα χοιρινού), με έντονη και μεστή γεύση.

L’ Angolo: Ιταλική «γωνιά» στο Γέρακα-2

Ολα τα πιάτα πλούσια, χορταστικά και αξιοπρεπή. Στα πιάτα που δεν υπάρχει κρέμα γάλακτος, όπως στο μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από κρασί Μαρσάλα, ξεχωρίζουν τα καλά υλικά, ο αρμονικός συνδυασμός τους και η δεξιοτεχνία του μάγειρα.

L’ Angolo: Ιταλική «γωνιά» στο Γέρακα-3

Ο Μιχάλης Ντουνέτας που επιμελήθηκε το μενού, έχει φροντίσει να υπάρχει ισορροπία στον κατάλογο και έτσι μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα φίνο λαυράκι σχάρας με κάππαρη ή στις πλούσιες και κάπως ισοπεδωτικές μαύρες ταλιατέλες με μπρόκολο, σολομό και άφθονη κρέμα γάλακτος. Μην προσπεράσετε τα επιδόρπια, είναι ιδιαίτερα καλοφτιαγμένα με καλύτερο όλων το τιραμισού. Σε ένα τόσο προσεγμένο μενού όμως περιμέναμε τα ψωμάκια και τα κριτσίνια που έρχονται στην αρχή, να είναι ή χειροποίητα ή από έναν καλό φούρνο. Αυτά που δοκιμάσαμε εμείς ήταν αδιάφορα.

Ο λογαριασμός: 25- 30 € το άτομο (χωρίς κρασί).

Η κάβα: Προσεγμένη, με το 90% των ετικετών να είναι ελληνικές και σε τίμιες τιμές.

Επιπλέον πληροφορίες: Είναι ανοικτό Δευτέρα έως Πέμπτη 17:00 – 00:00, Παρασκευή 17:00 – 00:30, Σάββατο, Κυριακή και αργίες 12:00 – 00:00.

L' Angolo,

Θεσσαλονίκης 5, Γέρακας,

Τηλ. 210-66.19.995.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή