Κιβωτός: Κρέας με ονοματεπώνυμο

Κιβωτός: Κρέας με ονοματεπώνυμο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Off Broadway κηφισιώτικο στέκι, σε μια όμορφη, καταπράσινη γειτονιά δυο βήματα από την εθνική οδό.

Κιβωτός: Κρέας με ονοματεπώνυμο-1

Η ατμόσφαιρα: Παστρικός και καλοβαλμένος ο χώρος, δίχως να δρέπει στυλιστικές δάφνες, και αυλή συμπαθέστατη για το καλοκαίρι.

Κιβωτός: Κρέας με ονοματεπώνυμο-2

Το φαγητό: Κιβωτός όνομα και πράγμα αφού τα κρεατικά έρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη στη λογική του «έκαστος στο είδος του». Ο Γιάννης Ντάκης που δουλεύει την οικογενειακή επιχείρηση από το 2006, γνωρίζει πολύ καλά τους πελάτες του, τις ιδιαιτερότητες και τις παραξενιές τους, από το βαθμό ψησίματος που προτιμούν μέχρι το τι είδος κρέατος και τι κομμάτι αγαπάει ο καθένας. Εξάλλου το μαγαζί έχει μόνιμη πελατεία τα 44 ολόκληρα χρόνια της λειτουργίας του. Από Γαλλία φέρνουν «γαλαζοαίματα» μοσχάρια σαρολέ και λιμουζέν, από το Αρκάνσας και το Όρεγκον στιβαρά μπλακ άνγκους, κι ελληνικά είναι τα τρυφερά φιλέτα από νεαρές μοσχίδες.

Κιβωτός: Κρέας με ονοματεπώνυμο-3

Όλα τα κρέατα ψήνονται άψογα και αξίζει να δοκιμάσετε τη μοσχαρίσια γάλακτος στη σούβλα και μετά στα κάρβουνα, όπως και το μεζεκλίδικο κοντοσούβλι με χοιρινό από την Καρδίτσα, καλοαλατισμένο με χοντρό αλάτι. Από τα περιφερειακά δοκιμάσαμε σωστά μαγειρεμένο σταμναγκάθι νοτισμένο με καλό, κρητικό ελαιόλαδο, κι επίσης εξαιρετική τυροκαυτερή και τυρόπιτα κορυφαία, αμφότερα με φέτα Τρικάλων. Η παντζαροσαλάτα ήταν η αχίλλειος πτέρνα τους, αφού, αν και φτιαγμένη με καλό γιαούρτι και μαγιονέζα δικιά τους, ήταν πνιγμένη στη σάλτσα τόσο που το παντζάρι είχε χαθεί. Στο τέλος θα δοκιμάσετε μια ωραία εκδοχή κρέμας καραμελέ και πολύ πολύ νόστιμο χαλβά σιμιγδαλένιο, μελαχρινό, σούπερ κανελωμένο και πλασμένο σε μπουκίτσες.

Ο λογαριασμός: 25 €/άτομο χωρίς τα ποτά

Η κάβα: Για το κρασί ισχύει το BYOW (Bring Your Own Wine), τουτέστιν φέρνεις το μπουκάλι σου και στο ανοίγουν χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 13.00-00.00, εκτός Δευτέρας, Κυριακή 12.30-17.30. Πάρκινγκ εύκολο.

Κιβωτός,

Διός 32, Κηφισιά,

Τ/210-80.71.014

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή