Maltagliati

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χειροποίητα ζυμαρικά και ατμόσφαιρα τραττορίας.

Η θέση: Σε μια ήσυχη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, ανάμεσα σε σπίτια. Πολύ εύκολο παρκάρισμα οποιαδήποτε στιγμή και ώρα. Αν έρθετε με μέσα μαζικής μεταφοράς, η καλύτερη επιλογή είναι το τραμ, θα περπατήσετε 5-10 λεπτά από τη στάση που θα κατεβείτε.

Η ατμόσφαιρα: «Τι ωραία ατμόσφαιρα που δεν καπνίζει κανείς», αναφωνήσαμε όλοι μαζί, μόλις κάτσαμε στο τραπέζι, αν και όλοι καπνιστές. Ζεστή και άκαπνη ατμόσφαιρα τραττορίας έχει το ιταλικό Maltagliati. Για αυτό και το προτιμούν οικογένειες με μικρά παιδιά. Όταν ανοίγει ο καιρός, βγάζουν τραπεζάκια στο μεγάλο χώρο έξω.

Maltagliati-1

Το φαγητό: Το μενού είναι εντελώς ιταλικό και προσφέρονται μόνο ζυμαρικά και όχι πίτσες. Τα ζυμαρικά είναι φρέσκα, τα φτιάχνουν οι ίδιοι και έρχεται ο σερβιτόρος πριν την παραγγελία και στα δείχνει σε ένα μικρό καλαθάκι. Και οι 4 μακαρονάδες που πήραμε ήταν χορταστικές και καλοφτιαγμένες. Τα φετουτσίνι αματριτσιάνα με πανσέτα και ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας, η καρμπονάρα, φτιαγμένη με λιγκουίνι, ήταν η αυθεντική ιταλιάνικη με αυγό, πανσέτα και παρμεζάνα.

Το πέστο το φτιάχνουν ακριβώς όπως το θέλω εγώ: όχι πολύ σκορδάτο και να νιώθεις την παρμεζάνα στο δόντι. Λίγο μας απογοήτευσαν τα πρώτα πιάτα: στα φρέσκα μανιτάρια με σκόρδο και μαϊντανό έλειπε η ένταση, ενώ και η σαλάτα με ρόκα και μπρεσαόλα θα ήθελε κάτι παραπάνω.

Ο λογαριασμός: Περίπου 20-25 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί. Οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες για μακαρονάδες, ακόμα και αν πρόκειται για φρέσκα ζυμαρικά και πρώτες ύλες από την Ιταλία.

Η κάβα: Η λίστα κρασιών μεγάλη, κυρίως με επιλογές από τον ιταλικό αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 20:00-00:00, Κυριακή ανοιχτά και μεσημέρι

Maltagliati,

Τερψιθέας 16, Παλαιό Φάληρο,

Τ/210-98.16.445.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή