Alexandros Handmade Chocolates: απλές, ξεκάθαρες γεύσεις

Alexandros Handmade Chocolates: απλές, ξεκάθαρες γεύσεις

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη που δοκίμασα ήταν πικρή με φράουλες και ροζ πιπέρι. Mε εντυπωσίασε η στιβαρή γεύση της και έτσι έσπευσα ξανά στο νεομπακάλικο της γειτονιάς μου. Αυτή τη φορά διάλεξα μια πικρή με ελληνικό προϊόν, φιστίκι Αιγίνης. Αναζήτησα τον δημιουργό. Ο 39χρονος Αλέξανδρος Δημητρίου ξεκίνησε φτιάχνοντας σοκολατάκια και στη συνέχεια η δημιουργικότητα και η φαντασία τον οδήγησαν στη σειρά με πλάκες Alexandros Handmade Chocolates με 10-12 συμβατικές γεύσεις, που γρήγορα έγιναν 22.

Σύντομα μπήκε και στον κόσμο των βιολογικών με 21 γεύσεις – αποτελούν πλέον το 95% των εξαγωγών τους. 18 χρόνια μετά, το 50% της παραγωγής βγαίνει έξω: Βέλγιο, Αυστρία, Γερμανία, Σλοβακία. Πώς γεννιέται η ιδέα μιας σοκολάτας; ρωτώ τον κ. Δημητρίου. «Από τα ταξίδια (η ομάδα του Alexandros παρακολουθεί τις μεγάλες εκθέσεις) αλλά και τις γεύσεις που δοκιμάζω.

Τρώγοντας, π.χ., παξιμάδι, φαντάστηκα ότι προσθέτοντάς το στη σοκολάτα θα γίνει crunchy. Έβαλα και δεντρολίβανο, γιατί ταιριάζει». H συγκεκριμένη είναι πολύ ενδιαφέρουσα, το ίδιο και η γάλακτος με αλάτι και καραμέλα. Ο Αλέξανδρος δεν εφησυχάζει, συνεχώς αναζητά νέες γεύσεις με νέα, πάντα καλά, υλικά. Όσες χειροποίητες σοκολάτες Alexandros, κλασικές αλλά και ιδιαίτερες (με σουσάμι, γιαούρτι, κινόα, κάσιους), δοκίμασα, βιολογικές ή συμβατικές, είναι απόλυτα ισορροπημένες, έχουν ακριβώς αυτό που μου είπε ο δημιουργός τους απαντώντας στην ερώτηση τι του αρέσει σε μια σοκολάτα: «Ξεκάθαρη γεύση. Θέλω να είναι δυνατή και να καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που τρως».


Σε επιλεγμένα delicatessen, μπακάλικα, καθώς και (ορισμένες γεύσεις) στα ΑΒ. www.alexandroschocolates.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή