Kensho: Οικεία ελληνική κουζίνα με σύνθετες τεχνικές

Kensho: Οικεία ελληνική κουζίνα με σύνθετες τεχνικές

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ τέμνονται οι δρόμοι του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη και του pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλου. Κι έτσι το εστιατόριο του boutique hotel Kensho ανεβάζει τον γαστρονομικό πήχη!

Η θέση: Εποπτεύει από ψηλά τον κόλπο του Ορνού, όχι πολύ μακριά από την πολυσύχναστη παραλία.

Kensho: Οικεία ελληνική κουζίνα με σύνθετες τεχνικές-1

Η ατμόσφαιρα: Κοσμοπολίτικο σκηνικό, διακοσμημένο με αντικείμενα – έργα τέχνης, από διάσημους σχεδιαστές. Ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια παραπέμπει στη μυκονιάτικη αρχιτεκτονική, με τα στενά σοκάκια, τους περιστεριώνες, τις καμάρες, αλλά και φυσικά υλικά όπως πέτρα και παλαιωμένο ξύλο που δίνουν στο χώρο μια συνολικά σοφιστικέ διάσταση φινετσάτης πολυτέλειας. Το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου αναπτύσσεται πέριξ της κεντρικής πισίνας. Η μια επιλογή είναι η προστατευμένη από τους ανέμους μοντέρνα σάλα και η δεύτερη, πιο ρομαντική και ατμοσφαιρική επιλογή, είναι να δειπνήσουμε καιρού επιτρέποντος στο roof garden με ατέλειωτη θέα στο κόλπο του Ορνού και του Κόρφου.

Kensho: Οικεία ελληνική κουζίνα με σύνθετες τεχνικές-2

Το φαγητό: Άψογο σέρβις, με γνώσεις και διακριτικότητα. Ο γνωστός σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης επιμελείται τη κουζίνα του Kensho από την αρχή της λειτουργίας του ξενοδοχείου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα πιάτα εμπνέονται από την ελληνική κουζίνα, «μια κουζίνα συναισθημάτων» όπως λέει ο ίδιος, με αρκετές αναφορές στη Κρήτη και τις Κυκλάδες, που παρουσιάζονται μέσα από μοντέρνες και σύνθετες τεχνικές. Εκτός από το α λα καρτ, υπάρχουν και δύο μενού degustation, το ένα με 10 πιάτα (120 €) και το άλλο με 6 πιάτα (70€).

Kensho: Οικεία ελληνική κουζίνα με σύνθετες τεχνικές-3

Η πρώτη ύλη εκλεκτή, επώνυμη, ψαγμένη. Παράδειγμα τα αρνάκια και οι γραβιέρες Κρήτης και Νάξου, γιαούρτι μυκονιάτικο, τυρί νιώτικο και Σαν Μιχάλη Σύρου, νούμπουλο από τη Κέρκυρα και βιολογικά χοιρινά Κρήτης.Ξεκινήσαμε με ένα άψογο τεχνικά amuse bouche ραβιόλι ντομάτας και πέτρα γραβιέρας, και στη συνέχεια δοκιμάσαμε δύο πολύ καλοφτιαγμένα πρώτα πιάτα, χταπόδι κονφί με παγωτό ντομάτα και χοχλιούς με σέσκουλα, κολοκυθάκια και πλιγούρι. Από τα κυρίως πιάτα ξεχωρίσαμε το Ροφό με ψητές μπάμιες και εμουλσιόν ντομάτας κονσομέ και το στιφάδο wagyu με κονσομέ κύμινου, βότανα, κρεμμυδάκια και κρέμα πατάτας. Ωστόσο το καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε ήταν αυτό το τρυφερό αρνάκι γάλακτος αργοψημένο σε ελαιόλαδο με σέσκουλα.

Kensho: Οικεία ελληνική κουζίνα με σύνθετες τεχνικές-4

Το γεγονός ότι από φέτος τα γλυκά επιμελείται ο γνωστός pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος, σηματοδοτεί κι έναν δυνατό επίλογο στο δείπνο. Εμείς απολαύσαμε δύο γλυκά, αμφότερα εξαιρετικά: «Μαστίχα» με παγωτό lemongrass, sorbet framboise, «σούπα» πράσινου μήλου αρωματισμένη με βασιλικό και μαστίχα και «γαστρίν» (κρητικός μπακλαβάς) με ζελέ παστελιού, κρέμα λεμονιού, πετιμέζι, παγωτό πιπέρι.

Ο λογαριασμός: 65-90€/άτομο με γλυκό, χωρίς ποτό.

Η κάβα: Καλή λίστα με αρκετές γνωστές επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Αξιόλογο και με αρκετές ελληνικές προτάσεις είναι και το μενού του πρωινού, που επίσης επιμελείται ο σεφ Στυλιανουδάκης. Λειτουργεί καθημερινά 19:00 – 23:30.

Kensho

Παραλία Ορνού, Μύκονος, Κυκλάδες

Tηλ. +30 22890 29001 / +30 22890 78788

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή