Ανάμεικτα σαλατικά με φράουλες, μυζήθρα και φιστίκι Αιγίνης

Ανάμεικτα σαλατικά με φράουλες, μυζήθρα και φιστίκι Αιγίνης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 25΄, Ψήσιμο: 10΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 350 γρ. ανάμεικτα πράσινα σαλατικά (μαρούλι, ρόκα, λόλα, σπανάκι κ.ά.), χοντροκομμένα (στα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε συσκευασμένες, έτοιμες ανάμεικτες σαλάτες)
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 2 φέτες μπέικον, σε καρέ
  • 250 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. φρέσκια μυζήθρα (ή μαλακό κατσικίσιο τυρί), χοντροθρυμματισμένο
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1½ κουτ. σούπας μέλι
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό (προτιμότερο λευκό – σε σούπερ μάρκετ)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.

Ανακατεύουμε το μπέικον με τα φιστίκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Χτυπάμε σε ηλεκτρικό πολυκόφτη 100 γρ. από τις φράουλες με το μέλι, το λεμόνι, το τζίντζερ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σος. Τη σουρώνουμε σε σουρωτήρι του τσαγιού για να γίνει πιο λεία. Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.

Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τις πράσινες σαλάτες με το κρεμμυδάκι, αλατοπίπερο, το λάδι και το ξίδι. Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε φετάκια, τις ανακατεύουμε με τη σος φράουλας και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα.

Σκορπίζουμε το μπέικον, τα φιστίκια και το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή