Όλο το γεύμα σε ένα “Bowl”

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ζευγάρι Αυστραλών φέρνει στη Μύκονο την παγκόσμια τάση της συνύπαρξης ολόκληρου του γεύματος σε ένα μόνο μπoλ!

Η θέση: Τρία λεπτά περπάτημα από την παραλία του Ορνού και ακόμα λιγότερο από τη παραλία του Κόρφου, βρίσκεται στο τελείωμα του περιφερειακού δρόμου, λίγο πριν στρίψουμε για τη παραλία του Ορνού.

Η ατμόσφαιρα: Το πιο ροζ μαγαζί της Μυκόνου! Ξεπερνάει εύκολα το σκόπελο του κιτς, αφού τονίζει καλόγουστα με φλογερό ροζ- φραουλί τις ήσυχες κρεμ αποχρώσεις των αντικειμένων και των τοίχων, και το απαλό χρώμα μόκας των τραπεζιών. Καλοκαιρινό σκηνικό, δροσερό και χαρούμενο, το προτιμούν οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής ή όσοι θέλουν να συνδυάζουν νοστιμιά σε μοντέρνους συνδυασμούς υλικών βιολογικών, εποχικών, τοπικών, super foods, και vegan friendly.

Όλο το γεύμα σε ένα “Bowl”-1

Το φαγητό: Έμφαση στην υγιεινή διατροφή σε συνεργασία με έμπειρη διατροφολόγο. Τα bowls είναι παγκόσμια τάση, τόσο για πρωινό όσο και για γεύμα. Μέσα στο μπολ συνδυάζονται πολλά υλικά, ακόμα κι ένα ολόκληρο, πλήρες πρωινό, με στόχο τη ποικιλία των γεύσεων, την εναλλαγή υφών και την ισορροπημένη θρεπτική αξία. Στο μυκονιάτικο Bowl, ένα ευγενέστατο ζευγάρι Αυστραλών που πρόσφατα μετακόμισε στο αγαπημένο του νησί, η Victoria και ο Robert Fisher, δημιουργούν ένα μενού βασισμένο σε διεθνή υλικά, στη πλειοψηφία τους συνδυασμένα με πολύ επιτυχημένο τρόπο.

Όλο το γεύμα σε ένα “Bowl”-2

Δοκιμάσαμε για πρωινό το ασάι smoothie μπολ με μούρα ασάι, φράουλες, γκότζι μπέρις και σπιτική κλασική γκρανόλα, χωρίς ζάχαρη, δροσερό, τονωτικό, γλυκόξινο και το πολύ νόστιμο επίσης πρωινό μπολ με τοπικά βραστά αυγά ελευθέρας βοσκής, σιγοψημένα ντοματίνια, πανσέτα, άγρια μανιτάρια, αβοκάντο και ρόκα. Σούπερ υγιεινό, ελαφρύ αλλά και νόστιμο ταυτόχρονα, ιδανικό για μεσημεριανό είναι το super-amaze μπολ με kale, ρόκα, παντζάρι, κόκκινη κινόα, ρόδι, καβουρδισμένα αμύγδαλα, γιαουρτομπαλάκια με πικάντικους ηλιόσπορους, αβοκάντο, φύτρες και βινεγκρέτ καρύδας. Αν και ενθαρρύνουν τον κόσμο να καταναλώνει λιγότερο κρέας, θα βρούμε και κάποια ενδιαφέροντα πιάτα για κρεατοφάγους, όπως το Μεξικάνικο μπολ με γκουακαμόλε, κοτόπουλο με πιπεριές chipotle και μεξικάνικη σαλάτα, και το μεσογειακό μπολ με αρνάκι με χαρίσα, σαλάτα ταμπούλι, πικάντικο γιαούρτι και σάλτσα ροδιού.

Ο λογαριασμός: 8-14€ τα μπολ πρωινού, 14-22€ τα μπολ-γεύματα, 7€ οι χυμοί, 8€ τα smoothies, κι από 3-5€ οι καφέδες, τα τσάγια και τα ροφήματα.

Όλο το γεύμα σε ένα “Bowl”-3

Η κάβα: Μια μικρή λίστα με τοπικά, κυκλαδίτικα κρασιά, καλοδιαλεγμένοι καφέδες και μεγάλη ποικιλία σε βιολογικά τσάγια και ροφήματα. Το πιο ενδιαφέρον πάντως είναι οι φρέσκοι χυμοί με εποχικά φρούτα και λαχανικά σε φανταστικούς συνδυασμούς, όπως και στην ίδια λογική, τα νοστιμότατα smoothies – βλ. smoothie με μπανάνα, τσία, ελληνικό γιαούρτι, χουρμάδες, δικό τους γάλα αμυγδάλου και γάλα μακαντέμια, που φτιάχνουν καθημερινά. Στα περισσότερα smoothies αντί για ζάχαρη χρησιμοποιούν ως γλυκαντικό το ντόπιο μέλι ή ζάχαρη καρύδας, ενώ χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον μόνο βούτυρο κάσιους, που το φτιάχνουν στη κουζίνα τους.

Επιπλέον πληροφορίες: Σε συνεργασία με τη διατροφολόγο τους, αναλαμβάνουν αποτοξινωτικά προγράμματα διατροφής, αναλόγως με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε ενδιαφερόμενου. Ανοιχτά από τις 9 το πρωί.

Bowl,

Ορνός (τέρμα περιφερειακής οδού), Μύκονος,

Τ/22890-77.659.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή