Το κοκτέιλ της… θεάς Αθηνάς (Goddess in disguise)

Το κοκτέιλ της… θεάς Αθηνάς (Goddess in disguise)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

  • 50 ml tequila λευκή, από 100% αγαύη 
  • 10 ml μείγμα από άλμη ελιάς (το ζουμί που υπάρχει στο βάζο με τις ελιές), μέλι και λικέρ Parfait Amour (σε αναλογία 3:2:1)
  • 15 ml κρύος καφές φίλτρου tonic
  • 3 γεμιστές πράσινες ελιές για το γαρνίρισμα
Το κοκτέιλ της… θεάς Αθηνάς (Goddess in disguise)-1

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις ελιές και το τόνικ) σε ένα μεγάλο ποτήρι (ή σε mixing glass) με μερικά παγάκια. Αναδεύουμε. Σουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι με πάγο (ιδανικά, μεγάλa παγάκια) και απογεμίζουμε το ποτήρι με τόνικ. Περνάμε τις ελιές σε οδοντογλυφίδα και στερεώνουμε στο ποτήρι.

 

Στοιχεία ταυτότητας

Πού; Α for Athens, Μιαούλη 2, Πλατεία Μοναστηρακίου, Τ/210-32.44.244

Ποιος; Διονύσης Ζαφειρόπουλος, Θοδωρής Πύριλλος

3 λόγοι που το ξεχωρίσαμε: 1. Ο ασυνήθιστος συνδυασμός των συστατικών: άλμη ελιάς (το υγρό μέσα στο βάζο με τις ελιές), κρύος καφές φίλτρου (ιδανικά κρύας εκχύλισης) και ανθικό λικέρ. 2. Τα βοτανικά στοιχεία της τεκίλας, η ξηρότητα του τόνικ και η σοκολατένια γεύση του καφέ δημιουργούν ένα συνολικά νόστιμο και ισορροπημένο ποτό, ιδανικό για απεριτίφ. 3. Αποδίδει με επιτυχία έναν συμβολισμό για την πόλη της Αθήνας, ο οποίος εκφράζεται με τρία στοιχεία: την ελιά, που σύμφωνα με τη μυθολογία χάρισε στους Αθηναίους η θεά Αθηνά, το άρωμα από τις ανθισμένες νεραντζιές που απολαμβάνει η Αθήνα την άνοιξη – και εδώ είναι παρόν με την προσθήκη του λικέρ Parfait Amour– και την εμβληματική θέα στον βράχο της Ακρόπολης που προσφέρει το συγκεκριμένο μπαρ.  

Δυο λόγια για το κοκτέιλ: «Εμπνευστήκαμε από τα ταξίδια του Οδυσσέα και τη σύμμαχό του, θεά Αθηνά, έναν νέο κατάλογο με το όνομα "Οδύσσεια". Το όνομα του ποτού είναι "Goddess in Disguise", από τη συνήθεια των αρχαίων θεών να μεταμορφώνονται σε θνητούς, συχνά σε ζητιάνους, για να εξετάσουν πόσο φιλόξενος είναι ο κόσμος. Ως βάση για το ποτό χρησιμοποιούμε τεκίλα από 100% αγαύη, η οποία είναι ιερή για τους Μεξικανούς, όπως ήταν και η ελιά για τους Αθηναίους. Το μείγμα με άλμη ελιάς, μέλι και λικέρ Parfait Amour είναι αλμυρό και λειτουργεί ως ενισχυτικό, δυναμώνοντας την ένταση του ποτού, ενώ παράλληλα κομπλιμεντάρει τα βοτανικά χαρακτηριστικά της τεκίλας. Ο καφές συμβολίζει μια πιο μοντέρνα εκδοχή της φιλοξενίας –σε μορφή cold brew– και δίνει έντονα καβουρδισμένα αρώματα, τα οποία λειτουργούν ως αντίβαρο στην αλμύρα. Το τόνικ προσφέρει το γλυκόπικρο στοιχείο, όπως και φυσαλίδες, οι οποίες ολοκληρώνουν ένα μοντέρνο long drink».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή