Ψαροπούλα: Ολόφρεσκα ψάρια στο ωραιότερο μπαλκόνι της Ύδρας

Ψαροπούλα: Ολόφρεσκα ψάρια στο ωραιότερο μπαλκόνι της Ύδρας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα τα καλά της θάλασσας, πλούσιες μακαρονάδες, κρεατικά της ώρας, αλλά και μαγειρευτά σε μια ταβέρνα σταθμό στη γαστρονομική παράδοση του νησιού.

Η θέση: Στην ταράτσα ενός αρχοντικού με θέα το γραφικό λιμάνι της Ύδρας. Η είσοδος είναι από τα σκαλάκια δίπλα στο θρυλικό μπαρ Πειρατής.

Η ατμόσφαιρα: Το τεράστιο ατού της είναι η θέα της. Ένα μπαλκόνι με προσεγμένα τραπέζια, όμορφα φαναράκια και πολύ λιτή διακόσμηση, ώστε να μην στέκεται το μάτι σε ανούσιες φιοριτούρες. Εδώ σημασία έχει το φαγητό και αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνει κανείς πριν καν ανέβει τα σκαλάκια, αφού στην είσοδο σε καλωσορίζει ο κατάλογος με τα λαχταριστά πιάτα, ενώ οι μυρωδιές από την κουζίνα σε προϊδεάζουν γι΄αυτό που θα ακολουθήσει.

Το φαγητό: Η αλήθεια είναι πως ο κατάλογος είναι μεγάλος προσπαθώντας να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Στην Ψαροπούλα όμως θα πάει κανείς για να φάει ψάρι, άντε και τα μαγειρευτά της κυρίας Τούλας, η οποία τιμά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με φαγητά ισότιμα των σπιτικών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά και τα κρεατικά της, αν κρίνω από μια μεγάλη παρέα ντόπιων που τα τίμησαν δεόντως.

Ψαροπούλα: Ολόφρεσκα ψάρια στο ωραιότερο μπαλκόνι της Ύδρας-1

Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής

Από τα πρώτα πιάτα δοκιμάσαμε κολοκυθοκεφτέδες, αφράτους και τραγανούς, χταπόδι ψητό, το οποίο κράταγε στο δόντι, καθώς δεν ήταν κατεψυγμένο ή προβρασμένο, ενώ ζήλεψα και τις ψητές σαρδέλες που δοκίμασαν οι διπλανοί μας. Ο γιος μου ήθελε και τζατζίκι, αλλά όταν το δοκίμασε άλλαξε πολλά χρώματα, γιατί “εδώ το τζατζίκι είναι δυναμίτης, το φτιάχνουμε όπως πρέπει”, μας ενημέρωσε ο σερβιτόρος. Δεν το λυπούνται το σκόρδο! Σαλάτες πολύ πλούσιες, εποχιακές, αλλά και χόρτα και λαχανικά βραστά.

Από ψάρι φάγαμε ότι είχε πιάσει εκείνη την ημέρα ο ψαράς. Ένα μεριδιάρικο μπακαλιαράκι ξεροτηγανισμένο με ολόλευκη σάρκα για τον μικρό και μεριδιάρικο μικρό φαγκρί για μένα, ψητό, ολόφρεσκο κι αυτό. Μοσχοβόλησε το τραπέζι θάλασσα. Επίσης αν κρίνω από τις αντιδράσεις των διπλανών με την αστακομακαρονάδα που πρωταγωνίστησε στο τραπέζι τους, το θαλασσινό το δουλεύουν καλά.

Ο λογαριασμός: 30 €/άτομο, χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Καλή ποικιλία από τσίπουρα, ούζα, μπίρες, κάποια κρασιά και σαμπάνιες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ, όλο το χρόνο, αφού διοργανώνει events και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ψαροπούλα,

Ύδρα,

Tηλ.  22980-52.573, 6974-00.56.98

email: [email protected]

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή