Chef, πού τρώτε το καλοκαίρι; Νένα Ισμυρνόγλου

Chef, πού τρώτε το καλοκαίρι; Νένα Ισμυρνόγλου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δουλεύουν πυρετωδώς χειμώνα-καλοκαίρι μέσα σε καυτές κουζίνες, δημιουργώντας και υπογράφοντας πιάτα που κατά κανόνα γίνονται θέμα στην εστιατορική πιάτσα. Όταν όμως καταφέρνουν να ξεκλέψουν χρόνο για διασκέδαση, για διακοπές ή για να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους, τότε τιμούν δεόντως τα φαγητά και τα γλυκά συγκεκριμένων συναδέλφων τους.

Η αγαπημένη σεφ του «Γαστρονόμου» επιμελείται το μενού του ξενοδοχείου «Περίβολας» στην Οία, Σαντορίνη

  1. Αγαπημένο μου παραδοσιακό οινομαγειρείο-ταβέρνα για μεζεδάκια, κεφτεδάκια και λαδόπιτες είναι το «Μπαρμπα-Γιάννης και Μαρίτσα» στη Χώρα της Σκύρου (τηλ. 22220-91.276).
  2. Για πιο δημιουργικά πιάτα προτιμώ του Χρ. Πέσκια στο «Balthazar» (Τσόχα 27, Αθήνα τηλ. 210-64.41.215) και του Χρόνη Δαμαλά στο «Cavo Tagoo», στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης (τηλ. 22860-27.900).
  3. Μου αρέσουν τα γιαπωνέζικα πιάτα του «Νolan» (Βουλής 31-33, Σύνταγμα, τηλ. 210-32.43.545).
  4. Το αγαπημένο μου σουβλάκι το φτιάχνουν στο «Μύθος», στη Ζάκυνθο (Ελευθερίου Βενιζέλου και Φωσκόλου, τηλ. 26950-25.858).
  5. Στον «Τηλέμαχο» (Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, τηλ. 210-36.13.300) για ψητά και ζουμερά κρέατα.
  6. Για ψάρια και θαλασσινά προτιμώ την ψαροταβέρνα «Ψαροκόκκαλο» (Βίκτωρος Ουγκώ 10, Κερατσίνι, τηλ. 210-43.23.010).
  7. Δεν αντιστέκομαι στα γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου στο «Sweet alchemy» (Ηροδότου 24, Κολωνάκι, τηλ. 210-72.40.205).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή