Για να μη βγάζουν οι μπάμιες καθόλου «σάλιο»

Για να μη βγάζουν οι μπάμιες καθόλου «σάλιο»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να μη βγάζουν οι μπάμιες καθόλου «σάλιο», η Αντωνία Ζάρπα, σεφ στο «Θαλασσάκι» της Τήνου, μάς έδειξε πώς τις ετοιμάζει η ίδια για το εστιατόριό της.

Βάζουμε τις καθαρισμένες μπάμιες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τις ζεματίζουμε για 2 – 3 λεπτά. Τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε για 10 λεπτά, ώστε να βγάλουν την περισσότερη από την «κόλλα» τους. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου, απλώνουμε τις μπάμιες σε μονή στρώση και ψήνουμε στους 50° C για 2 ώρες.

Οταν κρυώσουν οι μπάμιες, είναι έτοιμες να μαγειρευτούν και μισή ώρα είναι αρκετή για να μαλακώσουν. Σε αυτήν τη φάση μπορούμε να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη για πολλούς μήνες και, όταν τις μαγειρέψουμε, κατευθείαν από την κατάψυξη, θα μοιάζουν σαν φρέσκες. Η Αντωνία μάς τις πρόσφερε αμαγείρευτες σαν μεζεδάκι, ραντισμένες με λίγο ξίδι και ελαιόλαδο, και ήταν ένα αληθινό ποίημα, χωρίς υποψία «κόλλας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή