Ohh Boy: Γλυκιά καθημερινότητα στη πόλη

Ohh Boy: Γλυκιά καθημερινότητα στη πόλη

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδοσιακά γλυκά και διεθνείς συνταγές και πρωτότυπα και vegan επιδόρπια. Η χαρά του γλυκατζή στην Αρχελάου στο Παγκράτι.

Η θέση: Στο πολυσύχναστο Παγκράτι, αλλά σε ένα δρόμο σχετικά ήσυχο κι ευχάριστο.

Η ατμόσφαιρα: Μοιάζει λίγο σα να είσαι σε νησί, με τα ξύλινα τραπεζάκια του στο πεζοδρόμιο στολισμένα με ανθοδοχεία με φρέσκα λουλούδια, στα λευκά ντυμένο, με ένα χαρούμενο κοινό να το γεμίζει τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Χαλαρή ατμόσφαιρα, πολιτισμένη, το προτιμούν κι οι εργαζόμενοι των γύρω γραφείων -θα δείτε αρκετούς να κάθονται με τα λάπτοπ τους (οι ιδιοκτήτες έχουν προβλέψει αρκετές πρίζες στον εσωτερικό χώρο) και να εργάζονται με ένα φλιτζάνι καφέ και ένα γενναίο κομμάτι κέικ στο πλάι.

Ohh Boy: Γλυκιά καθημερινότητα στη πόλη-1

Το φαγητό: Άνοιξε φέτος το χειμώνα για να δώσει χαρά σε όσους δεν ζουν χωρίς ζάχαρη. Ναι μεν υπάρχουν και λίγες αρμυρές τάρτες ημέρας (π.χ. με κολοκυθάκι και ανθότυρο), κάποια πολύ ενδιαφέροντα σάντουιτς, όπως με χούμους, πέστο βασιλικού και αβοκάντο, και μπολ πρωινού με γιαούρτι και διάφορα υλικά, ωστόσο στις βιτρίνες του στριμώχνονται κάμποσα λαχταριστά γλυκά (μέτρησα καμιά δωδεκαριά γεύσεις την μέρα που πήγα), κυριολεκτικά για όλα τα γούστα. Όλα παρασκευάζονται επί τόπου στην μικρή κουζίνα τους, και τις περισσότερες φορές φουρνίζονται και ξεφουρνίζονται γλυκά δις ανά ημέρα. Όπως μου εξηγούν «χρησιμοποιούμε υλικά πρώτης διαλογής, κάποια και βιολογικά».

Ohh Boy: Γλυκιά καθημερινότητα στη πόλη-2

Θα βρούμε από κλασικά γλυκά, όπως το φοβερό εκμέκ τους και την πολύ καλή καρυδόπιτα, μέχρι μοντέρνα, διεθνή γλυκά όπως το κάροτ-κέικ και την πουτίγκα πορτοκάλι. Φημίζονται για το εξαιρετικό ρυζόγαλο κι είναι πολύ δυνατοί στα κέικ – δοκίμασα ένα φανταστικό κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι, ζουμερό και απολαυστικό! Επίσης, δίνουν έμφαση και στα vegan επιδόρπια, όπως η πλούσια τούρτα σοκολάτας με αβοκάντο και η πολύ καλή τάρτα λεμόνι με κρέμα από κάσιους και με σιρόπι αγαύης αντί για ζάχαρη, το ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και τα power balls με καρύδια και καρύδα, χωρίς ζάχαρη. Για όλα τα παραπάνω υπεύθυνοι είναι ο έμπειρος pastry chef Θέμος Αδριανός και ο ειδικός επί των vegan και ωμοφαγικών γλυκών, ο Φιλανδός Esco Essnce, οι οποίοι σε στενή συνεργασία με τους ευγενέστατους ιδιοκτήτες του Ohh Boy, την Μαργαρίτα Σιδερίδου και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη δημιούργησαν ένα πολυσυλλεκτικό, γλυκό μενού. Το κερασάκι στη «τούρτα» είναι τα παγωτά βανίλια και καϊμάκι που φέρνουν από το γαλακτοπωλείο Μπακογιάννη.

Ο λογαριασμός: Γλυκά 4-5,50€ σάντουιτς και τάρτες περίπου 6€ και μπολ περίπου 5€.

Η κάβα: Εκλεκτός καφές που σερβίρεται για όσους θέλουν με γάλα της επιλογής τους (σόγιας, αμυγδάλου και καρύδας, μέχρι κατσικίσιο και χωρίς λακτόζη), βιολογικά αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, και σούπερ νόστιμα smoothies με ιδιαίτερα υλικά, από αβοκάντο και λάιμ, μέχρι μάνγκο και χουρμά. Υπάρχουν επίσης 2, 3 κοκτέιλ, μπίρες από λίγες ψαγμένες ελληνικές μικροζυθοποιίες και μερικά κρασιά Ελλήνων παραγωγών σε ποτήρι.

Επιπλέον πληροφορίες: Αν χρειαστείτε γλυκό-καβάτζα για το σπίτι, μπορείτε να το πάρετε και μαζί σας. Ανοιχτά καθημερινές 08.30-22.00 και Σαββατοκύριακα 09.00-22.00.

  • Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Ohh Boy,

Αρχελάου 32, Παγκράτι,

Τηλ. 211-18.38.340.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή