Root 56: Δοκιμασμένα ελληνικά προϊόντα

Root 56: Δοκιμασμένα ελληνικά προϊόντα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας αρχιτέκτονας κι ένας μηχανολόγος «έχτισαν» το ολοκαίνουργιο παντοπωλείο του Χολαργού, το Root 56. Ο Θανάσης και ο Ανδρέας Καλιακμάνης είναι τα δύο αδέρφια που επιμελήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο που θυμίζει θολωτό κελάρι και στα ασυνήθιστα, εντυπωσιακά ράφια του από ξυλόπλακα έχουν τοποθετήσει διαλεχτά ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών. Οι επιλογές ενδιαφέρουσες, λίγο με προσωπική έρευνα αγοράς και λίγο με συμβουλές και προτάσεις από έμπειρους φίλους και γνωστούς.

Root 56: Δοκιμασμένα ελληνικά προϊόντα-1

Μπράβο τους για την έμφαση που δίνουν στους μεγάλους πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας, τα μέλια και τα ελαιόλαδα, των οποίων η γκάμα είναι αρκετά μεγάλη για το μέγεθος του μαγαζιού – ξεχωρίζουν τα μέλια Melitheon, Δρυόπης και Family Beez και από ελαιόλαδα τα Elawon, Lithos, Βασιλάκη, Lia κ.ά. Έχουν άποψη, ξέρουν τις γεύσεις των προϊόντων τους, το value for money, αλλά φυσικά υπάρχουν και κάποιες αστοχίες – προϊόντα υποδεέστερα των προσδοκιών τους, που, όπως διαπίστωσα, τα έχουν εντοπίσει και απορρίψει σταδιακά. Δοκιμασμένα και καλά τα πεντανόστιμα αμύγδαλα Κέας, η κορινθιακή σταφίδα Golden Black, οι εξαιρετικές ελιές Ροβιές και οι σπέσιαλ σάλτσες της Dolopia. Πρώτη φορά βρήκαμε εδώ τα ασυνήθιστα ζυμαρικά Καρύστου (πέτουρα, κουρκουμπίνες κ.ά.) της ΒΙΟΜΑΜ και τις μοντέρνες πειραιώτικες σοκολάτες The Bean & The Berry.

Στο μικρό ψυγείο τους, που εύχομαι (και πρέπει) σύντομα να μεγαλώσει, υπάρχουν το άληστον του Καϊδαντζή, το τυροζούλι του Τζουρμπάκη, αλλά και καπνιστά απάκια Κασσάκη, γόπα παστή καλυμνιώτικη κ.ά. Από τα πιο παινεμένα προϊόντα του Θανάση είναι τα πρόβεια γιαούρτια φάρμας Τσέλου, το εκλεκτό επιδόρπιο κρασί Malvasia της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς και η φέτα του Πορίκη. Η κάβα τους μικρή, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα, με διαμαντάκια του ελληνικού αμπελώνα – βλ. Μαρκοβίτης, Kitrvs, Γράμψα κ.ά.

Root 56, 

Λ. Περικλέους 56 και Κεραμεικού, Holargos Center, Χολαργός,

Τ/211-40.90.732.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή