Kouchico: Ένα σπουδαίο κοκτέιλ μπαρ στην Ερμούπολη

Kouchico: Ένα σπουδαίο κοκτέιλ μπαρ στην Ερμούπολη

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίβεις τα μάτια σου αντικρίζοντας τη διεθνούς επιπέδου κάβα σ’ αυτό το κοκτέιλ μπαρ της Ερμούπολης, που ειδικεύεται σε ευρηματικά κοκτέιλ με φρέσκα υλικά φτιαγμένα in house.

Το μπαρ: Πριν από 4 χρόνια που άνοιξε το Kouchico σε ένα σοκάκι, πίσω από τη πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης, οι ενημερωμένοι καφεπότες βρήκαν το στέκι τους. Κούτσικο όνομα και πράγμα το μαγαζί, 10 τετραγωνικά όλα κι όλα. Έγινε όμως γρήγορα πολύ δημοφιλές για τον καφέ του. Μιλάμε για μονοποικιλιακούς καφέδες, παρασκευασμένους με διαφορετικούς τρόπους φιλτραρίσματος όπως aeropress, V60, κρύας εκχύλισης και παραδοσιακό. Ωστόσο πολύ πετυχημένα είναι και τα δικά τους ροφήματα, τα τσάγια και οι φυσικοί χυμοί, όπως και τα 2, 3 νόστιμα σάντουιτς φτιαγμένα με καλά υλικά για το πρωινό.

Kouchico: Ένα σπουδαίο κοκτέιλ μπαρ στην Ερμούπολη-1

Το πράγμα σοβάρεψε όταν το 2015 ο ιδιοκτήτης Χρήστος Γκόλφης, αποφάσισε να πάρει και το διπλανό ακριβώς μαγαζί. Μη φανταστεί κανείς πως το Kouchico μεγάλωσε ιδιαίτερα. 25 μόλις τετραγωνικά προστέθηκαν στο μικρό καφέ, αυτή τη φορά όμως 100% αφιερωμένα στο ποτό και το κοκτέιλ. «Πρέπει να είσαι πολύ ριψοκίνδυνος για να επενδύσεις σε τέτοια κάβα, σε μια τόσο μικρή πόλη όπως η Ερμούπολη», σκέφτηκα τότε. Κι από εκείνη την ημέρα δεν υπάρχει σοβαρός πότης, ντόπιος ή περαστικός, που να βρίσκεται στη Σύρο και να μην υποκλιθεί στη κάβα που έστησε με πολύ προσοχή ο Χρήστος. Στις ξύλινες ραφιέρες του μπαρ φιγουράρουν ποτά από όλο τον κόσμο, premium ετικέτες και… ρούμι, ρούμι ρούμι! Μια χορταστική γκάμα με πάνω από 100 ετικέτες ρούμι, εκ των οποίων μια μικρή συλλογή από δυσεύρετα agricole, αρκετά μικρά αποστακτήρια, και μικρά διαμάντια όπως το σπάνιο Foursquare Triptych. Η συλλογή με τα 40 τζιν εξίσου εντυπωσιακή, περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες τζιν από όλες τις χώρες που το παράγουν, κι επίσης υπάρχουν πάνω από 20 τεκίλες, 30 ουίσκι και άλλα premium ποτά από όλο τον κόσμο.

Kouchico: Ένα σπουδαίο κοκτέιλ μπαρ στην Ερμούπολη-2

Εντυπωσιακή η δουλειά που έχει γίνει και στο κομμάτι των κοκτέιλ, όσον αφορά στην επιλογή των σωστών υλικών και των κατάλληλων συνδυασμών. Στα σέικερ μπαίνει μόνο φρέσκια πρώτη ύλη. Χειροποίητα σιρόπια, infusions (εκχυλίσματα βοτάνων, μπαχαρικών κ.α.), φρέσκοι χυμοί και πούλπες όλα τους homemade. Για να καταλάβετε την «τρέλα» και τον επαγγελματισμό τους, εξοπλίστηκαν με θερμομίξ, vacuum, sous vide, διαθλασίμετρο, πεχάμετρο κ.α. Η δημιουργία των κοκτέιλ τους περνά σταδιακά σε άλλο επίπεδο, φτάνοντας να προσεγγίζει τεχνικές υψηλής γαστρονομίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από το νέο κατάλογο το μυρωδάτο και γοητευτικό Es puma de Hueso, ένα δουλεμένο κοκτέιλ που περιέχει τζιν, λικέρ περγαμόντο, σιρόπι μελιού, λάιμ, μπίτερς και αφρό από σπιτικό πουρέ ροδάκινου και τζίντζερ. Προσεγμένος στη λεπτομέρεια είναι όλος ο καινούριος, καλοκαιρινός κατάλογος, από τον οποίο ξεχώρισα το Brainstorming με τεκίλα αρωματισμένη με αχλάδι και βότανα, με σιρόπι τσαγιού και λάιμ, και το Six roads με ρούμι, ανανά, μέλι και πιπέρι τριμμένο.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά κοκτέιλ που έχω δοκιμάσει στο Kouchico είναι το Mastic River με μαστίχα, passion fruit, τζίντερ και τσίλι. Εδώ έχω πιει κι ένα από τα πιο νόστιμα Bloody Mary που αναδεικνύεται με τη σπιρτάδα από horseradish, βασιλικό και reaming με celery salt. Επίσης,κάνουν πολύ δυνατό Dry Martini stirred ίσα ίσα αρωματισμένο με τζίντζερ, Zombie που τα σπάει, με την επιθετικότητα του αλκοόλ άψογα ισορροπημένη χάρη στο μπλεντ με καλά συνδυασμένα και ποιοτικά ρούμι και αριστοτεχνικά φτιαγμένο Negroni  – πολύ καλή κι η παραλλαγή με φράουλα. Σούπερ καλοκαιρινά είναι τα Gin & Τonic που, ανάλογα με τη διάθεση, παρφουμάρονται με φρέσκα βότανα κι αρωματικά –η εκδοχή με λικέρ τριαντάφυλλο και κάρδαμο δίνει ένα απίθανο αρωματικό boost στο κλασικό αυτό long drink.

Kouchico: Ένα σπουδαίο κοκτέιλ μπαρ στην Ερμούπολη-3

Μια έμπειρη ομάδα μπαρτέντερ, με επικεφαλής τον Χρήστο, εκτελεί ιδανικά τις συνταγές, καταφέρνοντας να ανταποκριθεί άψογα ακόμα και στην περίπτωση που τους ζητηθεί να αυτοσχεδιάσουν. Τολμήστε να ζητήσετε ακόμα και tailor made κοκτέιλ. Εγώ προσωπικά σπάνια παρεκκλίνω από την πάντα καλή τους λίστα, όμως όσες φορές έχω δώσει «συντεταγμένες» για τις προτιμήσεις μου, οι sur mesure αναμίξεις τους δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Τον ίδιο επαγγελματισμό επιδεικνύει και το σέρβις, ενώ κι η μουσική σε ρυθμούς funk, soul, jazz, disco, «ντύνει» ιδανικά το fine drinking και την χαλαρή ατμόσφαιρα στο κοσμοπολίτικο σοκάκι της Ερμούπολης.

Ο λογαριαμός: ποτά από 6 € και κοκτέιλ από 8 €.

Περισσότερες πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 7.00 εώς τις 3.00 – εκτός σαιζόν το ωράριο διαφοροποιείται.

Kouchico,

Εμμανουήλ Ροΐδη και Σουρή, Ερμούπολη, Σύρος,

T/ 22813-00880.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή