Reeza @Rocabella: Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με ουσία

Reeza @Rocabella: Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με ουσία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσοι δεν έχει τύχει να δειπνήσετε στο Reeza του ξενοδοχείου Rocabella τα τελευταία 4 χρόνια, θα εντυπωσιαστείτε από τις γευστικές επιδόσεις του σεφ Στέφανου Τσουκαλά.

Η θέση: Τόσο κοντά και τόσο μακριά, σε σχεδόν ιδανική απόσταση από τη Χώρα, η οποία, φωταγωγημένη και λαμπερή όπως είναι τα βράδια, πρωταγωνιστεί σε πρώτο πλάνο από το ύψωμα στο οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο.

Η ατμόσφαιρα: Πλάι στη πισίνα, με θέα συναρπαστική, ατμοσφαιρική μουσική και χαμηλό φωτισμό, απολαύσαμε δυνατά πιάτα φτιαγμένα με ελληνική περιώνυμη πρώτη ύλη από μικρούς παραγωγούς.

Το φαγητό: Άριστα παίρνει ο νεαρός Στέφανος για τις επιδόσεις του στην άψογη εκτέλεση των δημιουργικών πιάτων ενός απαιτητικού μενού που υπογράφει ο καταξιωμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης του αθηναϊκού Aleria.

Reeza @Rocabella: Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με ουσία-1

Αυτή η περιβόητη σαλάτα αποδομημένης σπανακόπιτας του Ξενάκη που έχει βρει μιμητές σε όλη την επικράτεια, παρουσιάζεται εδώ σαν amuse bouche, πολύ πετυχημένα επάνω σε ένα χειροποίητο κράκερ ρυζιού μπασμάτι, παρουσιασμένο στο πιάτο σαν ένα σπουδαίο έργο τέχνης. Η συνέχεια εξίσου απολαυστική: ένα αυγό μελάτο παναρισμένο με έξτρα τραγανή κρούστα, που σερβίρεται επάνω σε φανταστική κρέμα πατάτας με τρούφα και λουκάνικο Δράμας. Εξαιρετική ιδέα και εκτέλεση το σεβίτσε από λαυράκι μαριναρισμένο σε χυμούς χωριάτικης σαλάτας, μηλίτη, φρέσκια ρίγανη και σερβιρισμένο με αυγοτάραχο, πολύ καλό το χταπόδι γιουβέτσι με κολοκύθι και λάδι τρούφας, ενώ εδώ δοκιμάσαμε και μια παραλλαγή σε ένα από τα signature πιάτα του Ξενάκη, το Παστίτσιο με κρέμα αρσενικού Νάξου, ριγκατόνι και αρνάκι μαγειρεμένο sous vide. Δημιουργικά, σύνθετα και πολυεπίπεδα και τα γλυκά. Φοβερός επίλογος το παγωτό εκμέκ με καραμελωμένο τσουρέκι και φιστίκια Αιγίνης.

Ο λογαριασμός: Σερβίρονται 3 μενού 5 πιάτων χωρίς ποτά, με διαφορετική τιμολόγηση το καθένα: 45€, 50€ και 55€. Με την επιλογή του α λα καρτ, υπολογίστε περίπου 35€/άτομο με πρώτο, κυρίως πιάτο και γλυκό στη μέση – χωρίς ποτά.

Η κάβα: Καλή λίστα εμφιαλωμένων κρασιών.

Επιπλέον πληροφορίες: Το ξενοδοχείο φημίζεται και για το πρωινό του.

 

Ξενοδοχείο Rocabella, 

Άγιος Στέφανος, Μύκονος,

T/2289-028930

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή