Θωμάς Σωληναραίος: H βιολογική καλλιέργεια είναι μεταδοτική!

Θωμάς Σωληναραίος: H βιολογική καλλιέργεια είναι μεταδοτική!

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από μικρός τού άρεσε η αγροτιά του Θωμά Σωληναραίου, ο οποίος δραστηριοποιούνταν –και ακόμη ασχολείται– στη μαζική καλλιέργεια βαμβακιού και τριφυλλιών. Η γνωριμία και η μύηση στη βιολογική γεωργία ήρθε αμέσως αφού αρραβωνιάστηκε με την κόρη του παλαίμαχου βιοκαλλιεργητή Λουκά Παπαϊωάννου, ενός από τους παλαιότερους των βιολογικών αγορών, ο οποίος και του μετέδωσε την αγάπη και τις γνώσεις του στη βιολογική καλλιέργεια.

Θωμάς Σωληναραίος: H βιολογική καλλιέργεια είναι μεταδοτική!-1

 

Πιστοποιημένος εδώ και περίπου επτά χρόνια από το Γεωτεχνικό Εργαστήριο, φυτεύει υπαίθρια 200 στρέμματα στον Ορχομενό, στην Καρυά, στον κάμπο πάνω από την Κωπαΐδα. «Ο κόσμος μάς ξέρει για το καρότο μας. Είναι τρομερά νόστιμο, γι’ αυτό και δίνουμε γύρω στους 200 τόνους τη σεζόν». Πράγματι τα καρότα του είναι γλύκισμα, όπως νόστιμες είναι και οι καλοαναθρεμμένες ροζέ ντομάτες του, από παραδοσιακό, ιδιοπαραγόμενο σπόρο. «Είναι ευαίσθητη καλλιέργεια και τις καλύπτουμε με δίχτυα για να τις προστατεύουμε από την ακτινοβολία του ήλιου», λέει ο ίδιος. Τώρα τον Ιούλη βγάζει επίσης πεπόνια και καρπούζια – μεγάλα μέχρι 10-11 κιλά και πιο μικρά 5-6 κιλά, αμφότερα νοστιμότατα. Επίσης κολοκύθια, αγγούρια, πιπεριές, ζουμερά κρεμμύδια, γλυκά και καυτερά. «Δοκιμάσαμε αρκετές διαφορετικές ποικιλίες και υβρίδια για να επιλέξουμε τα νοστιμότερα, ανεξαρτήτως παραγωγικότητας φυτών και ανθεκτικότητας καρπών». H βιολογική καλλιέργεια είναι μεταδοτική, κι έτσι, μαζί με τον Θωμά, παρασύρθηκε και ο αδερφός του Παρασκευάς, που τον βοηθάει στα χωράφια.


Θα τον βρείτε τη Δευτέρα στη Ν. Σμύρνη και στο Χαϊδάρι, την Τρίτη στο Ψυχικό, την Τετάρτη στο Χαλάνδρι, την Πέμπτη στο Γέρακας, την Παρασκευή στην Καισαριανή και το Σάββατο στο Ίλιον. Τ/ 6948-082.277.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή