Τέσσερα ψάρια: Το μέλλον της τελευταίας άγριας τροφής

Τέσσερα ψάρια: Το μέλλον της τελευταίας άγριας τροφής

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο συγκαταλέγεται στη λίστα των best sellers των Νew York Times και ανάμεσα στα δέκα καλύτερα βιβλία για τρόφιμα και, όταν το αρχίζεις, δεν σταματάς παρά μόνο όταν τελειώσει. Ο συγγραφέας του, Paul Greenberg, ασχολείται μόνο με τέσσερα ψάρια, τον σολομό, το λαβράκι, τον τόνο και τον μπακαλιάρο, αλλά με έναν λυρικό και περιπετειώδη τρόπο, σπάνιο για βιβλίο που ασχολείται με την τροφή.

Η επιλογή των τεσσάρων ψαριών δεν είναι τυχαία, αφού αυτά είναι τα ψάρια που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά αλιευμάτων. Ερωτήματα όπως αν θέλουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο εξημερωμένων ψαριών, αν πρέπει οι ιχθυοκαλλιέργειες να στραφούν σε νέα είδη, αν η κατανάλωση εκτρεφόμενων ψαριών βοηθά στη διάσωση των άγριων πληθυσμών απαντώνται στο βιβλίο ή δίνονται οι απαιτούμενες πληροφορίες ώστε να τα απαντήσουμε μόνοι μας. Σίγουρα ο συγγραφέας αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τα ψάρια, τη θάλασσα και συνεπαγωγικά για τον πλανήτη μας.


Aπό τις εκδόσεις ΚΟΑΝ, στα περισσότερα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 11,50 € περίπου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή