Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου!

Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου!

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο αφιέρωμα: Πρωινό

Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου!-1

Πρωινά από όλη την Ελλάδα

Βάρβαρα, γαλατόπιτα Τυρνάβου, λαδένια Κιμώλου, σαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ, νεράτες μυζηθρόπιτες από την Κρήτη. Ένα πρωινό τραπέζι γεμάτο παραδοσιακές γεύσεις.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου!-2

Πρωινά για κάθε μέρα

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και το πρωινό εξίσου… Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου ετοίμασε 7 υπερπλήρη, εύκολα πρωινά, με απλά υλικά και ελάχιστη μαγειρική, ένα για κάθε μέρα. Επιπλέον, 10 ιδέες για δεκατιανό στο γραφείο!


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου!-3

Σεφ, τι τρώτε το πρωί;

Οι σεφ μας μαγειρεύουν το αγαπημένο τους πρωινό. Ο Αλέξανδρος Καρδάσης, ιδιοκτήτης και σεφ του αθηναϊκού εστιατορίου «Αθήρι», ετοίμασε τραχανά ξινό με σύγλινο Μάνης, κατσικίσια γραβιέρα Αρκαδίας και αυγό τηγανητό ενώ η μανιάτισσα σεφ, υπεύθυνη κουζίνας στο ξενοδοχείο «Κυρίμαι» στον Γερολιμένα Μάνης, Σταυριανή Ζερβακάκου μας έφτιαξε τραβηχτές Μάνης ανεβουτές.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου!-4

Στο πι & φι!

Συνδυάζουμε φρούτα και λαχανικά εποχής με φρέσκο γάλα ή στραγγιστό γιαούρτι, προσθέτουμε μέλι ή μπαχαρικά και έχουμε έτοιμο ένα θρεπτικό και νόστιμο σμούθι.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου!-5

Φθινοπωρινός τρύγος

Τρία πρωτότυπα πιάτα με το φρούτο του μήνα, το σταφύλι. Πρασινάδες με σταφύλια, φέτα, κάππαρη και σάλτσα με μέλι, λεμόνι και μουστάρδα, πικάντικο κοτόπουλο με σταφύλια, κουρκουμά και τζίντζερ της Νένας Ισμυρνόγλου και χοιρινά μπριζολάκια με ρόκα και σταφύλι του Χριστόφορου Πέσκια. 


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου!-6

Τα πιάτα του Λαζάρου

Ο σεφ ανοίγει την κουζίνα του και μας δίνει νόστιμες συνταγές για να τις φτιάξουμε στο σπίτι. Το μενού έχει ως εξής: σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες, σουπιές μαγειρευτές με ρύζι και χριστόψαρο στον φούρνο με χόρτα.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου!-7

Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα!

Καθημερινά μαγειρέματα χωρίς κόπο. Κοτόπουλο με κολοκύθια ογκρατέν, τα πιο αφράτα μπιφτέκια με γέμιση λαχανικών και στραπατσάδα με βλίτα και ντομάτα.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου!-8

Πρωτότυπα σνίτσελ στο φούρνο

Αποφεύγουμε την ταλαιπωρία του τηγανίσματος και γλιτώνουμε περιττά λάδια και θερμίδες. Η νοστιμιά είναι εξασφαλισμένη, το ίδιο και η τραγανή κρούστα, αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου!-9

Γλυκιά καλημέρα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ο δίσκος του πρωινού μας, γεμίζει με σπιτικά αλείμματα, κέικ και άλλα γλυκά κεράσματα βασισμένα στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστική του τόπου μας, καθώς και στα αρώματα και στις γεύσεις των παιδικών μας χρόνων.

Κυκλοφορεί την Κυριακή 10/09 με την Καθημερινή!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή