Κόκκινο Ποδήλατο: Δείπνο εμπειρία, θέα συγκλονιστική

Κόκκινο Ποδήλατο: Δείπνο εμπειρία, θέα συγκλονιστική

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Κρεμασμένο επάνω από το γκρεμό της Οίας, με συγκλονιστική θέα στη καλντέρα των Φηρών και στο κοιμισμένο ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Η ατμόσφαιρα: Αν υπάρχει ένα μπαλκόνι στην Ελλάδα που θα το ζήλευαν και τριάστερα εστιατόρια στην άλλη άκρη του κόσμου, είναι αυτό του Κόκκινου Ποδηλάτου.

Κόκκινο Ποδήλατο: Δείπνο εμπειρία, θέα συγκλονιστική-1

Το φαγητό: Κάνοντας αυτή την «αστεράτη» σύγκριση, θα έλεγα ότι αντίστροφα, το Κόκκινο Ποδήλατο από άποψη φαγητού, λίγα έχει να ζηλέψει από ένα βραβευμένο γαστρονομικό εστιατόριο. Η ιδιοκτήτρια Χαρά Κούρτη, τα τελευταία 3 χρόνια έχει εμπιστευτεί το μενού του εστιατορίου της στον καλό Έλληνα σεφ Γκίκα Ξενάκη, και την εκτέλεση των ευφάνταστων πιάτων του στο νεαρό σεφ Δήμο Σαμουράκη. Η πρώτη ύλη εγγυημένη: ελληνική, κυκλαδίτικη, σαντορινιά. Γαργαλιστικές αντιθέσεις, έξυπνοι συνδυασμοί, πετυχημένα παιχνίδια υφών και φαντεζί food styling. Αξίζει να δοκιμάσετε ένα από τα δύο μενού degustation (4 πιάτα στα 65 ευρώ ή 7 πιάτα στα 95 ευρώ, χωρίς κρασί).

Εμείς απολαύσαμε για αρχή το φανταστικό ραβιόλι λευκής μελιτζάνας σε κονσομέ τομάτας, με λουίζα και καπνιστό χέλι και τη τραγανή κι απόλυτα καλοκαιρινή σαλάτα με φασολάκια, μαριναρισμένες γαρίδες, βερίκοκα και φρέσκο δυόσμο. Για κυρίως δοκιμάσαμε έναν απίθανα ζουμερό μπακαλιάρο με λεμονάτη κρέμα τοπιναμπούρ, με αμπελοφάσουλα και σάλτσα πορτοκάλι και μάραθο, αληθινό πάρτι στον ουρανίσκο. Για pre-desert μας κέρασαν ένα εκπληκτικό σορμπέ: άψογα συνδυασμένη καρύδα με λάιμ, με υφή σούπερ μαστιχωτή. Συμπαθέστατο και το επιδόρπιο που ήταν μια κρέμα σοκολάτας με ζελέ από κόκκινα φρούτα, με τραγανό μπισκότο αμυγδάλου και σορμπέ μανταρίνι.

Ο λογαριασμός: Αν δεν επιλέξετε μενού degustation υπολογίστε από 50€ μέχρι 80€/άτομο, χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Μικρή, αλλά καλοστημένη λίστα κρασιών.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 18.00-00.00.

Κόκκινο Ποδήλατο,

Οία, Σαντορίνη,

Τηλ. 22860-71918.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή