ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Οι σεφ του περιοδικού μαγείρεψαν τα… βραβεία

nor_menu

Τα αλμυρά εδέσματα

Σωτήρης Ευαγγέλου

Μοσχαράκι με καπνιστή μελιτζάνα και σταφίδες

Μπριάμ

Κοτόπουλο με ελιές

Νένα Ισμυρνόγλου

Σούπα καρπουζιού με μοσχολέμονο και βολάκι Άνδρου

Κοτόπουλο σε κρούστα αρωματικών και σάλτσα γιαουρτιού

Ντολμαδάκια μελιτζάνας με κιμά και δροσερή σάλτσα ντομάτας

Αστέριος Κουστούδης

Γίγαντες στον φούρνο με τσάτνεϊ πιπεριάς Φλωρίνης και σαλάμι Λευκάδας

Αρνάκι γάστρας με ζυμαρικά και ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού

Σαλάτα με κροστίνι, σύκα, ελαιόλαδο και βολάκι

Λευτέρης Λαζάρου

Ριζότο με γίγαντες

Μους από φασόλια με ζελεδάκια αναψυκτικών, σταφίδες και αφρό γιαουρτιού

Καρέ κοτόπουλο με ζελέ καρότου και μους μελιτζάνας

Χριστόφορος Πέσκιας

Τυλιχτή πίτα με χούμους, σπιτικές πίκλες και πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού

Στριφτάρια με φουρνιστές ντομάτες, σκόρδο και μαϊντανό

Ευδοκία Φυλακούρη

Ελιές μαριναρισμένες με μέλι, λάιμ και γλυκάνισο

Χοιρινό με σάλτσα από σταφίδες

Ντοματοσαλάτα με δυόσμο και βολάκι

Νίκη Χρυσανθίδου

Γεμιστά ντοματίνια στον φούρνο

Μπουκίτσες μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας

Ατομικά γιαουρτλού


Τα γλυκά

Στέλιος Παρλιάρος

Σάντουιτς από φανουρόπιτα γεμιστά με κρέμα γιαουρτιού

Μικρά κέικ με αμύγδαλο και ροδόνερο γεμιστά με λουκούμι

Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και μπισκότο ελαιολάδου με φιστίκι Αιγίνης

Μαρεγκάκια με μέλι και σταφίδες

Γαλακτομπούρεκο σε μπουκιές


 Τα ποτά της γιορτής

Three Cents, Νήσος, Κατώγι Αβέρωφ,

Famous Grouse, Πλωμάρι, MDry Μαστίχα

Taf (καφές)