La famiglia: Κλασικά ιταλικά

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδοσιακές ιταλικές συνταγές και αυθεντική ατμόσφαιρα τρατορίας στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας.

Η θέση: Σε ένα μικρό στενάκι στο Καμπιέλο στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας. Για παρκάρισμα κοντά, ακόμα και έξω από την Παλιά Πόλη, ούτε λόγος σε μέρες και ώρες αιχμής. Θα πρέπει να παρκάρετε περιμετρικά της Παλιάς Πόλης και να περπατήσετε.

La famiglia: Κλασικά ιταλικά-1

Η ατμόσφαιρα: Το La Famiglia ακολουθεί τη λογική της αυθεντικής τρατορίας όχι μόνο στο μενού, αλλά παντού. Τα τραπεζομάντιλα είναι καρό, ο φωτισμός χαμηλός και η ατμόσφαιρα απέξω με τα στενάκια του Καμπιέλο σε βοηθάει να ταξιδέψεις σε κάποια γειτονιά της Ιταλίας με βενετσιάνικη αρχιτεκτονική.

La famiglia: Κλασικά ιταλικά-2

Το φαγητό: Μπρουσκέτες, λίγα antipasti, λίγες σαλάτες, 12 μακαρονάδες και 4 κυρίως. Το ιταλικό εστιατόριο λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο νησί των Φαιάκων και προσφέρει «τις κλασικές επιτυχίες» της κουζίνας της γείτονος: αραμπιάτα, ραγού μπολονέζ, αματριτσιάνα, λινγκουίνι με φρέσκα μανιτάρια, μακαρονάδα θαλασσινών. Όλες οι πάστες που δοκιμάσαμε ήταν καλοφτιαγμένες, το ζυμαρικά πραγματικά al dente, οι σάλτσες ελαφριές, τα αρτύματα σωστά. Μας άρεσε επίσης η πράσινη σαλάτα με προσούτο και μοτσαρέλα, ήταν χορταστική και ολόφρεσκη. Στην παρέα είχαμε και μια Κερκυραία, η οποία απογοητεύτηκε όταν δεν είδε στον κατάλογο το παλιό αγαπημένο της πιάτο: ζυμαρικά με μασκαρπόνε, προσούτο και καρυδόψιχα. Όταν ρωτήσαμε, πολύ πρόθυμα μας είπαν ότι δεν σερβίρουν πια αυτό το πιάτο, αλλά αν το θυμούνται και το ζητάνε πελάτες, το φτιάχνουν! Όλοι τσιμπήσαμε και η μνήμη της φίλης σωστά είχε αποθηκεύσει ως αξέχαστη αυτή τη γεύση.

La famiglia: Κλασικά ιταλικά-3

Ο λογαριασμός: 18-25€/άτομο χωρίς κρασί.

Η κάβα: Η λίστα κρασιών έχει λίγες και καλές ελληνικές ετικέτες και ακόμα λιγότερες ιταλικές.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 19.30-00.00.

La famiglia,

Yπολοχαγού Μανιαρίζη και Πλοιάρχου Αρλιώτη 26, Παλιά Πόλη, Κέρκυρα,

Τηλ. 26610-30.270, 6940-880.100

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή