Το φρέσκο ψάρι στα καλύτερα του

Το φρέσκο ψάρι στα καλύτερα του

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη φορά που μπήκα στο φωτεινό ιχθοπωλείο «Το Κόκκινο Ψαράκι» γοητεύτηκα από …μια σκορπίνα. Την διάλεξα και, περιμένοντας στο ταμείο, ο ευγενής ιδιοκτήτης Αγγελος Μπελλάρας, μου πρότεινε να την καθαρίσουν, να την ανοίξουν «πέταλο», να την ψήσουν στη σχάρα και να μου την φέρουν στο σπίτι την ώρα που επθυμώ! Στην ολιγόλεπτη κουβέντα μας μου εξέφρασε την επιθυμία του, «να μπει το ψάρι στο καθημερινό διαιτολόγιο όλων» και η αλήθεια είναι ότι οι μόνιμοι πλέον πελάτες του έχουν αυξήσει την συχνότητα αλλά και την ποσότητα των ψαριών που καταναλώνουν.

Οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί: Πρώτον, τα ψάρια του είναι φρέσκα, έχουν όλα τα νόμιμα πιστοποιητικά ιατρών και τεχνολόγων τροφίμων και πληρούν όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λ.χ. φέρουν τον αριθμό της περιοχής αλίευσης τους (FAO). Δεύτερον, στα καθαρίζουν και αν θέλεις στα ψήνουν ή στα μαγειρεύουν. Τρίτον, έχουν έναν ικανότατο σεφ, τον Βαγγέλη Τσιμένη, που ετοιμάζει από την κλασική κακαβιά μέχρι πιο δημιουργικά πιάτα όπως το φιλέτο τόνου με τσιπς παντζαριού και τα πικάντικα, καπνιστά μύδια με γουασάμπι. Και τέταρτον, μπορούν να στα φέρουν στο σπίτι ή στο γραφείο ή να στα σερβίρουν επιτόπου στην άνετη σάλα.

Το κόκκινο ψαράκι,

Αγ. Ι. Ρέντη 82, Αγ. Ι. Ρέντης

210-48.38.650.

Ανοιχτά: Τρίτη – Σάββατο από 08:00-22:00 Κυριακή – Δευτέρα κλειστό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή