Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιέρωμα στη ζαγορίσια μαγειρική

10 + 1 συνταγές από τα Ζαγοροχώρια. Εκεί που από το τίποτα φτιάχνουν φαΐ. Μπήκαμε στα σπίτια και κουβεντιάσαμε με την τελευταία ίσως εν ζωή γενιά αυτών που δημιούργησαν ό,τι σήμερα ονομάζουμε «παράδοση». 

 

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου-1


Μαγειρική με ένα σκεύος 

Εύκολες φθινοπωρινές συνταγές με τα υλικά όλα μπλουμ, όλα μέσα σε μια κατσαρόλα ή στη γάστρα μας, αλλά όχι νερόβραστα. Αντιθέτως είναι φαγάκια πεντανόστιμα, οικογενειακά, της θαλπωρής – «comfort», που έλεγαν και οι γιαγιάδες μας…

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου-2


Ψαροφαγία από τον Λευτέρη Λαζάρου

Βήμα – βήμα ο σεφ μας φτιάχνει λακέρδα φίνα και έξτρα αρωματική

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου-3

Ο Χριστόφορς Πέσκια μας βάζει.. στο ψητό!

Ένα πλούσιο και γιορτινό μενού με βελουτέ γλυκοπατάτας και στραγγιστό γιαούρτι, ροστ μπιφ με κρούστα αρωματικών και σάλτσα μανιταριών με μπράντι και σαλάτα με ρόκα, τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και καρύδια.

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου-4

Συνταγολόγιο Νοεμβρίου

Καθημερινά φαγητά, εύκολα και γρήγορα, που απαντούν στο ερώτημα: «Τι θα φάμε σήμερα;».

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου-5


Τα μυστικά του σεφ 

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης ζυμώνει μια ιδιαίτερη φοκάτσια με κάστανα αποκαλύπτοντας τις τεχνικές του. Ακόμα, ετοίμασε μια συνταγή έκπληξη για να γιορτάσει τη συνεργασία του με τον «Γ».

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου-6

Της εποχής τα πράσα

Ομολογουμένως, τα πράσα είναι ένα από τα κατεξοχήν φθινοπωρινά λαχανικά και εμείς τα ταιριάξαμε με καπόνια, τα κάναμε τάρτα με ξινοτύρι αλλά τα δοκιμάσαμε και με χοιρινό.

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου-7

Γιορτινά τάπας

Μεζέδες για νόστιμα καλέσματα στο πι & φι.

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου-8

Καρότα στο φούρνο

Ζεστές σαλάτες με ψητά καρότα που συνδυάζονται με παντζάρια και καυκαλήθρες αλλά και κινόα με πρασινάδες.

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου-9

Ψωμί με άρωμα και περίσσια γεύση γλυκάνισου…

… συνοδεύει ταιριαστά τα λαδερά, γίνεται σάντουιτς με πικάντικα τυριά αλλά και για νόστιμες βουτιές στις σάλτσες.

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου-10

Ελαιόλαδο, ο πρωταγωνιστής στο ζαχαροπλαστείο

Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει γλυκά με αγνό ελαιόλαδο όπως το κέικ με ταχίνι και ελαιόλαδο.

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου-11

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή