ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου

ston-gastronomo-noemvrioy-2216887

Αφιέρωμα στη ζαγορίσια μαγειρική

10 + 1 συνταγές από τα Ζαγοροχώρια. Εκεί που από το τίποτα φτιάχνουν φαΐ. Μπήκαμε στα σπίτια και κουβεντιάσαμε µε την τελευταία ίσως εν ζωή γενιά αυτών που δηµιούργησαν ό,τι σήµερα ονοµάζουµε «παράδοση». 
 

ston-gastronomo-noemvrioy0


Μαγειρική με ένα σκεύος 

Εύκολες φθινοπωρινές συνταγές µε τα υλικά όλα µπλουµ, όλα µέσα σε µια κατσαρόλα ή στη γάστρα µας, αλλά όχι νερόβραστα. Αντιθέτως είναι φαγάκια πεντανόστιµα, οικογενειακά, της θαλπωρής – «comfort», που έλεγαν και οι γιαγιάδες µας…

ston-gastronomo-noemvrioy2


Ψαροφαγία από τον Λευτέρη Λαζάρου

Βήμα – βήμα ο σεφ μας φτιάχνει λακέρδα φίνα και έξτρα αρωματική

ston-gastronomo-noemvrioy4


Ο Χριστόφορς Πέσκια μας βάζει.. στο ψητό!

Ένα πλούσιο και γιορτινό μενού με βελουτέ γλυκοπατάτας και στραγγιστό γιαούρτι, ροστ μπιφ με κρούστα αρωματικών και σάλτσα μανιταριών με μπράντι και σαλάτα με ρόκα, τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και καρύδια.

ston-gastronomo-noemvrioy6


Συνταγολόγιο Νοεμβρίου

Καθημερινά φαγητά, εύκολα και γρήγορα, που απαντούν στο ερώτημα: «Τι θα φάμε σήμερα;».

ston-gastronomo-noemvrioy8


Τα μυστικά του σεφ 

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης ζυμώνει μια ιδιαίτερη φοκάτσια με κάστανα αποκαλύπτοντας τις τεχνικές του. Ακόμα, ετοίμασε μια συνταγή έκπληξη για να γιορτάσει τη συνεργασία του με τον «Γ».

ston-gastronomo-noemvrioy10


Της εποχής τα πράσα

Ομολογουμένως, τα πράσα είναι ένα από τα κατεξοχήν φθινοπωρινά λαχανικά και εμείς τα ταιριάξαμε με καπόνια, τα κάναμε τάρτα με ξινοτύρι αλλά τα δοκιμάσαμε και με χοιρινό.

ston-gastronomo-noemvrioy12


Γιορτινά τάπας

Μεζέδες για νόστιμα καλέσματα στο πι & φι.

ston-gastronomo-noemvrioy14


Καρότα στο φούρνο

Ζεστές σαλάτες με ψητά καρότα που συνδυάζονται με παντζάρια και καυκαλήθρες αλλά και κινόα με πρασινάδες.

ston-gastronomo-noemvrioy16


Ψωμί με άρωμα και περίσσια γεύση γλυκάνισου…

… συνοδεύει ταιριαστά τα λαδερά, γίνεται σάντουιτς με πικάντικα τυριά αλλά και για νόστιμες βουτιές στις σάλτσες.

ston-gastronomo-noemvrioy18


Ελαιόλαδο, ο πρωταγωνιστής στο ζαχαροπλαστείο

Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει γλυκά με αγνό ελαιόλαδο όπως το κέικ με ταχίνι και ελαιόλαδο.

ston-gastronomo-noemvrioy20

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή!