Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και μουστάρδα

Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και μουστάρδα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπλουμ αλλά όχι νερόβραστο, το κοτόπουλο μας μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος.

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 50΄

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1.500 γρ., σε 8 κομμάτια
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο (2 κουτ. γλυκού ξερό)
  • 60 γρ. μουστάρδα καυτερή
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 60 ml νερό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200° C.

Σε μια γάστρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180° C και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν το κοτόπουλο και οι γλυκοπατάτες.

Τι πίνουμε:  Ένα Sauvignon blanc περασμένο από βαρέλι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή