Γλυκιά μου Κηφισιά

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσκολευτήκαμε να βρούμε έναν καλό φούρνο στο λουσάτο προάστιο, χορτάσαμε όμως παντεσπάνι. Βολτάραμε στην αγορά και ψωνίσαμε «παλαιιακά» γλυκά από τα ρετρό ζαχαροπλαστεία της. Φύγαμε φορτωμένοι με αριστοκρατικά σοκολατάκια, μαρέγκες με άλλο αέρα και ωραία βρετανικά μπανόφι.

Ο Βάρσος με τα ρετρό γλυκά

Η λέξη «ρετρό» εδώ βρίσκει τον ορισμό της. Από το 1892 λειτουργεί ο Βάρσος και από το 1922 που μετακόμισε στην Κηφισιά παραμένει απαράλλαχτος, δίχως ανακαινίσεις και διακοσμητικές πρωτοτυπίες. Απ’ τα τραπέζια του έχει παρελάσει όλη η καλή κοινωνία της Κηφισιάς, και όχι μόνο. Έχει πελάτες που καταφτάνουν από την άλλη άκρη της Αθήνας για το γιαούρτι με την πέτσα του, τα μαστιχωτά τσουρέκια φόρμας, τη σπέσιαλ σεράνο και τις ωραιότερες μαρέγκες του Λεκανοπεδίου, όπως ισχυρίζονται οι οπαδοί του είδους. Τα σιροπιαστά του σερβίρονται στο πήλινο (must το γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι), οι κρέμες και τα ρυζόγαλα στα γιαουρτόκουτα με comfort αίσθηση και σπιτίσια νοστιμιά που αγαλλιάζει την ψυχή. Στον Βάρσο θα βρείτε επίσης μία από τις ωραιότερες τυρόπιτες ταψιού που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Βάρσος, Κασσαβέτη 5, Τ/210-80.12.472.


Γλυκιά μου Κηφισιά-1

Pastry Family για καλή σοκολάτα

Εγγύηση το καλό ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς, που πρωτοάνοιξε στη Ριζάρη στο Παγκράτι το 1969, πριν αποκτήσει αδερφάκι στα βόρεια προάστια. Η μπίτερ σοκολατίνα του είναι από τις καλύτερες των Αθηνών και κάνει επίσης εξαιρετικό, αφράτο προφιτερόλ και νόστιμο σου με φράουλες. Πολύ καλά τα τρουφάκια σοκολάτας και το σεμιφρέντο με γεύση σοκολάτα και καφέ.

Pastry Family, Κηφισίας 244, Τ/210-80.82.897.


Γλυκιά μου Κηφισιά-2

Afternoon tea στο Αμαρυλλίς

Πρωτολειτούργησε το 1993 και πήρε την ονομασία της από την ομώνυμη βίλα του Δροσίνη που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κατάστημα. Η σημερινή ιδιοκτήτρια, Λίλλυ Γαλλή, μια κομψή και ευγενέστατη οικοδέσποινα, έχει το μαγαζί της συγυρισμένο και παστρικό σαν φιλόξενο σπιτικό. Εδώ θα πάρετε ένα από τα λίγα afternoon teas που σερβίρονται στην πόλη, με τη σωστή εγγλέζικη ιεροτελεστία μαζί με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά σνακ. Ο λόγος όμως που σταματάω συχνά πυκνά με αλάρμ ακριβώς απέξω είναι για να πάρω γλυκά για το σπίτι ή για κέρασμα. Στις βιτρίνες φιγουράρουν από New York cheesecake, μηλόπιτα apple crumble και lemon pie μέχρι Victoria sponge cake με μαρμελάδα βερίκοκο, μπανόφι και πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε και φρούτα εποχής. Όλα παρασκευασμένα στο μαγαζί με δικές τους, χιλιοτεσταρισμένες συνταγές.

Αμαρυλλίς, Διομήδους Κυριάκου 15, Τ/210-62.33.769. Καθημερινά 08.30-01.00.


Γλυκιά μου Κηφισιά-3

Για σοκολατάκια στο Αριστοκρατικόν

Στη γωνία της Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας, πρωτοάνοιξε το 1928 η περίφημη σοκολατερί από την οικογένεια Μπιτσόπουλου. Το δεύτερο κατάστημά της άνοιξε στην Κηφισιά το 1984. Ας ξανακάνουμε τις συστάσεις: εδώ θα βρούμε μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα σοκολατάκια (αχ, αυτές οι πραλίνες του!), αλλά και αμυγδαλωτά, φοντάν και αφράτα λουκούμια.

Αριστοκρατικόν, Αργυροπούλου 8, Κηφισιά, Τ/210-80.16.533


Γλυκιά μου Κηφισιά-4

Ninnolo: Αρτιζανάλ παγωτό

Νόστιμο το μπισκότο, πολύ καλό και το παγωτό κορμός σοκολάτας, φουλ γεύση το φουντούκι, απαλή και πλούσια η βανίλια από τις Σεϋχέλλες. Όλες οι γεύσεις είναι μία και μία. Για το παγωτό ταχίνι ολικής άλεσης παίρνουν το ταχίνι από τη Λήμνο, ενώ το γευστικότατο φιστίκι έρχεται από το Μπρόντε της Σικελίας. Καλοφτιαγμένοι καφέδες, νόστιμη και η πίτσα. Όλα τα παίρνεις και για έξω, αλλά και ο μοντέρνος χώρος σε προσκαλεί να ξαποστάσεις.

Ninnolo, Αγίου Δημητρίου 8, T/210-80.12.765. Ανοιχτό καθημερινά 08.30-00.00. 4,50 €/2 μπάλες παγωτό.


Γλυκιά μου Κηφισιά-5

Αμυγδαλωτά στη Ματσούκα

Διάσημη για τους ξηρούς καρπούς της, κρύβει όμως και άλλα νόστιμα μυστικά, όπως τα δικής τους παραγωγής μυκονιάτικα αμυγδαλωτά απευθείας από το «νησί των ανέμων», με συνταγή του Μυκονιάτη Σκαρόπουλου, αλλά και τα νέας εσοδείας ξερά δαμάσκηνα Σκοπέλου.

Ματσούκα, Κασσαβέτη 6, Τ/210-80.14.605.


Κρέπα για ξενύχτηδες

Για μεταμεσονύχτιες υπογλυκαιμίες, αναζητήστε απέναντι από το Άλσος μία από τις παλαιότερες κρεπερί της Αθήνας. Λειτουργεί 25 χρόνια, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, φτιάχνει έμπειρες αλμυρές και αμαρτωλές γλυκές κρέπες, καλοψημένες, τραγανές, με υλικά στη σωστή ποσότητα.

Αδριανού 4 και Λ. Κηφισίας. Τιμές: από 3 ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή