SIMUL: Δημιουργικά πιάτα με βάση τα εποχικά υλικά

SIMUL: Δημιουργικά πιάτα με βάση τα εποχικά υλικά

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο πιο ώριμο μενού στο κομψό εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Η θέση: Στον πιο ήσυχο και κομψό δρόμο του Κολωνακίου στην Υψηλάντου βρίσκεται το εστιατόριο Simul που διανύει τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του.

SIMUL: Δημιουργικά πιάτα με βάση τα εποχικά υλικά-1

Η ατμόσφαιρα: Η σάλα άνετη, η διακόσμηση εξαιρετική, λιτή αλλά με χαρακτήρα. Τα vintage ποτήρια του νερού εντυπωσιακά!

Το φαγητό: Στους μήνες που πέρασαν, το μενού έχει ωριμάσει, το σέρβις είναι υποδειγματικό και ο σεφ Νίκος Θωμάς έχει βρει την ταυτότητα του, παρόλο το νεαρό της ηλικίας του και κυρίως τον παρορμητικό χαρακτήρα του. Ο δημιουργικός και ευγενέστατος σεφ μας εκμυστηρεύεται ότι αρέσκεται στα πειράματα, στις αλλαγές και στις δοκιμές. Τα πιάτα του και η μαγειρική του όμως μιλάνε από μόνα τους και μας αποκαλύπτουν έναν σεφ που σέβεται την εποχή και τις πρώτες ύλες της, που ζυμώνει καθημερινά τα ψωμάκια και τα ζυμαρικά του εστιατορίου και που χειρίζεται το χαρούπι, το σιτάρι και τον τραχανά με την ίδια άνεση με τα τοπιναμπούρ (αγκιναράκια Ιερουσαλήμ) και το wasabi.

SIMUL: Δημιουργικά πιάτα με βάση τα εποχικά υλικά-2

Το καλωσόρισμα, παράδειγμα προς μίμηση: Ένα καλαθάκι με χειροποίητα ζεστά ψωμάκια με χαρούπι, με λάδι σομπρασάδα (ισπανικό, πικάντικο αλλαντικό), πολύσπορο και χωριάτικο μαζί με τσοπανοτύρι Χίου με μαστίχα και κρέμα από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Η συνέχεια έγινε με αχνιστά μανιτάρια πάνω σε βελούδινο πουρέ πατάτας και ένα μελάτο αυγό που σπάζοντας τον κρόκο έχουμε ως γνωστόν, την καλύτερη σάλτσα! Πολύ καλά, το ταρτάρ γαρίδας με μύδια τουρσί και ταραμά αλλά και το τηγανητό χταπόδι με αβοκάντο και τραγανή πανσέτα.

SIMUL: Δημιουργικά πιάτα με βάση τα εποχικά υλικά-3

Τις εντυπώσεις όμως κλέβουν δύο κύρια πιάτα: ο κρασάτος κόκορας με τραχανά και κρέμα από αρσενικό Νάξου και το καρέ μαύρου χοίρου. Ο σχεδόν «καμένος» σπιτικός ντοματοπελτές στον κόκορα, δίνει ένταση στο πιάτο και προσθέτει έξτρα πόντους στη γεύση. Καθόλου τυχαίο άλλωστε που ο κόκορας διατηρεί τη θέση του στον κατάλογο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του εστιατορίου. Όσον αφορά στο μαύρο χοίρο, νομίζω ότι θα είναι ένας από τους λόγους που θα πάμε και θα ξαναπάμε στο Simul. Τραγανός και πικάντικος εξωτερικά, ζουμερός και τρυφερός στη σάρκα, συνοδεύεται με τηγανητές, λεπτές φέτες από αγκιναράκια Ιερουσαλήμ και μια απαλή βουτυρένια σάλτσα, αρωματισμένη με καφέ.

Τα γλυκά, λίγα και καλά, υπογράφει ο σεφ πατισιέ Χρήστος Βεργάδος που συνεργάζεται από τον Σεπτέμβριο του 2017 με το εστιατόριο. Αν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο θα είναι η τάρτα passion fruit με παγωτό καρύδα!

Η κάβα: Καλά ενημερωμένη με ελληνικές ετικέτες και το ευχάριστο είναι ότι, τουλάχιστον 20 από αυτές μπορούμε να τις παραγγείλουμε και σε ποτήρι.

Ο λογαριασμός: περίπου 30 – 35 € το άτομο (με ποτήρι κρασί).

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 18:00 – 24:00

SIMUL,

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι,

Τ/210-72.24.737.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή