Κιμαδοταρτάκια πικάντικα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας, Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα + ψησιμο: 50΄

Υλικά (για 12-16 τμχ.)

  • 2 φύλλα κουρού, κομμένα με κουπάτ ή πιατάκι σε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου περίπου 7 εκ.
  • 16 ατομικές φόρμες για ταρτάκια ή φόρμα με θήκες για μάφιν
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά ή λάπα)  
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 ml κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, διαλυμένο σε 3 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • 5 μπαχάρια, ολόκληρα, κοπανισμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα, καυτερή
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 120 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Ζεσταίνουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατη φωτιά και ρίχνουμε, χωρίς λιπαρή ουσία, τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχάρια, τη δάφνη, το μοσχοκάρυδο, το μπούκοβο, το δεντρολίβανο, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ο κιμάς, να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσει να κολλάει.

Ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά ο κιμάς και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε έντονα για 2-3 λεπτά με ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας τον πάτο για να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα. Προσθέτουμε τον πελτέ με το νερό, το  αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Μετριάζουμε τη φωτιά, δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πιει ο κιμάς τα υγρά και να χυλώσει.  Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης. Προσθέτουμε τα αυγά, το κασέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Βουτυρώνουμε τις ατομικές φόρμες για ταρτάκια ή το ταψί για μάφινς. Βάζουμε μέσα τους δίσκους ζύμης, γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το κασέρι.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και ξεφορμάρουμε τις τάρτες.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή