Εύκολοι σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Εύκολοι σοκολατένιοι κουραμπιέδες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 50΄, Ψήσιμο: 20΄

Υλικά (για τουλάχιστον 40 κομμάτια)

  • 200 – 300 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος  
  • 150 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 3 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 2 – 3 κάψουλες βανίλιας
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 800 γρ. αλεύρι μαλακό  

Επικάλυψη

  • 400 – 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 – 5 κουτ. σούπας κακάο

Διαδικασία

Σπάμε τη σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια ή τη χοντροκόβουμε προσεκτικά με ένα σκληρό μαχαίρι και την αφήνουμε στην άκρη.

Τεμαχίζουμε το βούτυρο μέσα σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτοντας το αραβοσιτέλαιο και το ούζο, ανακατεύοντας καλά με τον αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε και την άχνη, ανακατεύοντας μέχρι να αφομοιωθεί. Προσθέτουμε σταδιακά τις βανίλιες το μπέικιν πάουντερ και λίγο-λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που περίπου θα διαλύεται.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Παίρνουμε λίγη ζύμη και την πιέζουμε με τις παλάμες μας για να γίνει πιο συμπαγής. Κλείνουμε μέσα της ένα κομμάτι κουβερτούρα και της δίνουμε το σχήμα του κουραμπιέ τοποθετόντας τον στο λαδωμένο ταψί.

Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο όλους τους υπόλοιπους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στις αντιστάσεις, όχι περισσότερο από 20 λεπτά.

Τους βγάζουμε και τους αφήνουμε λίγο να ξεκάψουν εκτός φούρνου.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την άχνη. Προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να χρωματιστεί καλά η άχνη.

Βουτάμε έναν-έναν τους κουραμπιέδες στο μπολ. Οταν καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές τούς ακουμπάμε σε μια πιατέλα.

 

Μυστικά

Προσοχή, η κουβερτούρα θα πρέπει να είναι καλά φυλακισμένη μέσα στη ζύμη για να μην χυθεί κατά το ψήσιμο! 

Τους διατηρούμε πολλές μέρες, σκεπασμένους με καπάκι (κάποιες γυάλινες πιατέλες διαθέτουν) ή με μεμβράνη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή