Καφενείο: Κλασικά και τίμια

Καφενείο: Κλασικά και τίμια

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Ακριβώς πάνω στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα. Παρκάρισμα σχετικά δύσκολο τα σαββατοκύριακα και τις βραδινές ώρες, πιο εύκολα τις καθημερινές και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να έρθετε και με τρένο, ο σταθμός των Πετραλώνων απέχει το πολύ 10 λεπτά με τα πόδια.

Η ατμόσφαιρα: Το ιδανικό σενάριο είναι αυτό: μεσημέρι καθημερινής με καλό καιρό βρίσκεστε με φίλους για ένα χαλαρό γεύμα με τσίπουρο και μεζέδες. Το φαγητό που σερβίρουν στο «Καφενείο» κάνει για κάθε περίσταση. Είναι σημείο συνάντησης για τους κατοίκους από τη γειτονιά, για νεαρές παρέες, για οικογένειες. Το μαγαζί ανοίγει από τις 8 το πρωί για καφέ και κλείνει στη 1 το βράδυ, πολλές φορές και ακόμα πιο αργά, αν έχει πολλές παρέες. Λίγα τραπέζια απέναντι στην πλατεία, λίγα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και η εσωτερική αίθουσα, απλή και λιτή.

Καφενείο: Κλασικά και τίμια-1

Το φαγητό: Κλασικοί ελληνικοί μεζέδες, φτιαγμένοι όπως στην κουζίνα του σπιτιού. Διάσημα τα κεφτεδάκια, με πολύ ψωμί και δυόσμο, αφράτα και τραγανά. Τη χοιρινή μπριζόλα την ψήνουν ωραία, όπως και το λουκάνικο. Ανάλογα με την ημέρα και την εποχή, ετοιμάζουν και μαγειρευτά: μοσχάρι κοκκινιστό ή λεμονάτο, λαχανοντολμάδες, μπάμιες, φασολάκια κ.λπ. Φίλοι επισκέπτονται φανατικά το «Καφενείο» για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά: ελαφρύ τηγάνι, τραγανή κρούστα και η σκορδαλιά έντονη και με γεμάτη γεύση. Οι μερίδες είναι μεγάλες και σε πολύ προσιτές τιμές. Κατά τα άλλα, θα βρείτε και ποικιλία μεζέδων, πολλοί από αυτούς χειροποίητοι: ντολμαδάκια γιαλαντζί, φάβα, ντοματοκεφτέδες και άλλα.

Καφενείο: Κλασικά και τίμια-2

Ο λογαριασμός: 10-15 €/άτομο με μπίρα ή ούζο.

Η κάβα: Μεγάλη επιλογή σε μπίρες και ούζα, κρασί δυστυχώς μόνο χύμα.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά 08.00-01.00

Καφενείο,

Αρκάδων 5 (πλ. Μερκούρη), Άνω Πετράλωνα,

Τ/210-34.76.237.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή